HTC introduceert plastic versie van de One

HTC introduceert plastic versie van de One
De HTC One (M8) heeft een goedkoper en kleurrijker broertje gekregen.

De geruchten blijken te kloppen. Al geruime tijd wordt er gesproken over een HTC One-versie met een plastic buitenkant, die goedkoper in de markt kan worden gezet. Hij gaat echter geen HTC One Ace heten, maar HTC One (E8).

De specificaties zijn grotendeels gelijk. De HTC One E8 komt met hetzelfde 5-inch display als in de reguliere One, met een resolutie van 1920 x 1080 pixels, evenals een Qualcomm Snapdragon 801 chipset, 2GB aan werkgeheugen, 16GB opslagruimte en een microSD-kaartslot. HTC brengt voor een aantal landen ook een dual SIM-versie uit.

Geen UltraPixel-camera meer

Wat wel anders is, buiten de behuizing van polycarbonaat, is de camera. In de HTC One (M8) wordt door de Taiwanezen een UltraPixel-sensor met 4 megapixel toegepast. Die doet zijn werk in het donker voortreffelijk, en vangt belachelijk veel licht op, maar reguliere foto’s worden er nooit echt heel scherp mee. In de HTC One E8 is gekozen voor een reguliere 13 megapixel camera die ook in de Desire 816 en de HTC One mini 2 is te vinden. Dit betekent dat ook de Duo-camera om achteraf de focus in foto’s te wijzigen komt te vervallen. Ook de infraroodsensor aan de bovenkant, waarmee je de HTC One middels Sense TV als afstandbediening voor je TV of settopbox kunt gebruiken, is geschrapt

HTC introduceert plastic versie van de One

De HTC One E8 meet 146,42 x 70,67 x 9,85mm en heeft een gewicht van 145 gram. De accu heeft een capaciteit van 2600mAh en de telefoon wordt geleverd met Android 4.4 KitKat, waarover HTC’s eigen Sense 6.0-softwarelaag is gelegd.

De HTC One E8 wordt later deze maand eerst in China gelanceerd. Het is nog niet bekend wanneer de HTC One E8 naar Nederland komt, of wat het kunststof vlaggenschip moet gaan kosten. Een woordvoerder van HTC laat aan Apparata weten dat ze nog niets over een Nederlandse introductie kunnen zeggen.

[lg_folder folder=”HTC/One_E8/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *