HTC One M9 niet meer gloeiend heet na nieuwe update

Auteur: , 4 Reacties
HTC-One-M9-Hitteprobleem

Een wezenlijk probleem van de HTC One M9 was dat hij enorm warm kon worden. Dit probleem was blijkbaar bekend bij HTC, want er is razendsnel een update uitgebracht om dit te verhelpen.

De website Tweakers ontdekte het probleem tijdens het recenseren van de HTC One M9. Vergeleken met soortgelijke telefoons van Apple, Samsung en LG werd het paradepaardje van HTC namelijk wel erg heet, tot wel 55 graden. Deze temperatuur is zo hoog dat het zelfs vervelend wordt om een dergelijk toestel vast te houden.

Meer dan tien graden koeler
Dankzij de update klokt de processor van de One M9 weer terug als het nodig is, zodat de temperatuur omlaag gaat. Dit was eerst ook al het geval, maar bepaalde programma’s konden dit proces overslaan, zodat het toestel steeds warmer werd. Op deze manier wordt de One M9 nog maar 41,7 graden, wat nog steeds niet koud is, maar wel een stuk beter.

HTC is relatief snel met de update, zeker als je nagaat dat de HTC One M9 nog niet in de winkels ligt. Klik hier voor meer informatie over de HTC One M9.4 reacties

Het nieuws heeft zich natuurlijk al als een vuurtje verspreid, hoop voor HTC dat hen dit niet al te veel afzet kost.
@frietjemet: Ben er bang voor, toch zonde.
@Lars: Door héél veel mensen over het hoofd gezien, maar het toestel kon alleen door een benchmark tool te draaien zo warm worden.

Quote van Arnoud Wokke ( Tweakers medewerker ) :

“Zie, dit gedrag trad alleen op met benchmarks. Andere applicaties, waaronder diverse grafisch intensieve games die we gedraaid hebben (waaronder Asphalt, die Qualcomm zelf gebruikt om te kijken hoe heet zijn socs worden), resulteerden niet in een behuizing van 55 graden. ”

Ook belangrijk om weten is dat Tweakers dit heel bewust ook in de eerste plaats niet zo heeft bericht, omdat ze HTC verdenken van vals te spelen omdat énkel bij het draaien van een benchmark tool deze alles uit de kast haalde om een zo goed mogelijke score te halen. Het lijkt er dus op dat ze extra goed uit de verf willen komen bij reviews.
Vind hem niet zo mooi meer nu met galaxy s6 en iphone 6. Hij lijkt zo 2012 als de M7.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).