HTC One ‘rond de 5 miljoen keer’ verkocht

HTC One
En daarmee doen ze het ronduit een stuk minder goed dan Samsung, maar om nou te spreken van totale paniek binnen het bedrijf, neen.

Een marketingmove die altijd werkt: word je negatief in de media belicht wegens interne strubbelingen en topmedewerkers die de tent verlaten? Laat een topman wat rooskleurige verkoopcijfers doorschemeren aan een grote medianaam – in dit geval The Wall Street Journal. Daar claimt een niet nader gesnoemde executive dat ze al rond de 5 miljoen One’s hebben verkocht. De helft van de 10 miljoen Galaxy S4’s waar Samsung momenteel op zit, maar die hadden dan ook niet te kampen met een tekort aan onderdelen.

Het is nu de vraag of de HTC One de verkoopcijfers nog kan redden, ondanks het falen van HTC’s facebooktelefoon. Volgende maand zal het bedrijf concretere cijfers laten zien. We wachten af…

6 reacties

  1. Een zeer prettige telefoon naar mijn mening (als eigenaar van een ONE). Enigste minpuntje (vind ik persoonlijk) dat het toestel soms wat warm word.

    De hoge verkoop cijfers van de S4 vind ik maar moeilijk te begrijpen trouwens. Heb onlangs zelf een tijdje een S4 in handen gehad en die haalt het echt niet bij de ONE naar mijn mening. De materialen die zijn gebruikt zijn van mindere kwaliteit en Samsungs eigen softwarelaag is nou ook niet ‘je van het’. In ieder geval weer een good job van Samsungs pr machine.

    • @meatpuppet: Waarom verkoopt de Iphone nog steeds zo goed…? Marketing en imago. De HTC One is momenteel de beste smartphone op de markt maar HTC heeft het niet voor elkaar gekregen om alle makke schaapjes aan hun merk te binden. De kudde wilt een Iphone of een Galaxy S3/S4 omdat iedereen die heeft.

    • @meatpuppet: Nagenoeg iedere vergelijkingsreview die je leest waarbij de HTC One wordt vergeleken met de Samsung Galaxy S4, blijkt dat de HTC One het betere toestel is. Ik deel dus je mening dat het opmerkelijk is dat de S4 vooralsnog zoveel beter verkoopt dan de One.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *