HTC onthult per ongeluk U12 op eigen site

De specs zijn definitief, HTC U12 wordt een high-end beast
Het aankomende vlaggenschip wordt een high-end beestje.

De specificaties van het aankomende vlaggenschip van HTC, de U12, dwarrelen al een tijdje rond. Toch is de magie van speculatie en mysterie niet meer nodig, want het Taiwanese bedrijf zet per ongeluk alles over hun aankomende high-end smartphone op een testwebsite.

Dat ontdekte Roland Quandt, terwijl hij ongetwijfeld allerlei sub-domeinen aan het intikken was op Google in de hoop om iets te raken. Hoe dan ook, met 5,888 yuan (ruim $900 dollar) wordt de nieuwe HTC zeker geen budget-toestel. Daarvoor krijg je onder andere 6 GB RAM en 128 GB opslagruimte terug. Naast het gebrek aan een ‘hippe’ notch in het scherm mist de U12 een andere hedendaagse feature: In plaats van een OLED-scherm krijgt de U12 een 6″ WQHD+ display (1440 x 2880 pixels).

Naast al die features is er ook meer bekend over de U12 Plus, die aangedreven zal worden door een Snapdragon 845-processor, een substantiële batterij van 3,500mAh en uitbreidbaar geheugen, dat een ongelofelijke 2 TB kan ondersteunen. Wat nou streamen? Je downloadt gewoon de volledige catalogus van Netflix en Spotify op je U12 Plus, joh.

Tot slot is er nog een opvallend aspect aan HTC’s aankomende high-end vlaggenschip. Het toestel krijgt niet alleen een dubbele hoofdcamera van 12MP en 16MP, maar zal tevens een dubbele selfiecamera krijgen! Met andere woorden, voor ruim €700 euro krijg je een zeer degelijk high-end toestel dat wellicht kan concurreren met Apple en Samsung (en eventueel de Huawei P20 Plus). Of de U12 de onsuccesvolle smartphonetak van het bedrijf kan gaan redden, is nog een raadsel.

Foto via @TheVerge

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *