‘HTC pakt 2,6 miljard en maakt nieuwe Windows Phone’

htc 8xVolgens de laatste geruchten kan het niet lang meer duren tot HTC met een nieuwe Windows Phone komt.

Tijdens de Computex beurs in Taipei vertelde Nick Parker, een van de bestuurders van Microsoft, dat het bedrijf blijft samenwerken met HTC. Hij liet doorschemeren dat de nieuwe Windows Phone al in ontwikkeling is. Het gaat mogelijk om de HTC W8, een toestel dat gebasseerd zou zijn op de HTC A9. De A9 is een middenklasser van HTC die binnenkort moet verschijnen.

HTC is een van de weinigen die smartphones produceert met het mobiele besturingssysteem van Microsoft. Het afgelopen jaar heeft het bedrijf zich vooral gericht op het ontwikkelen van Android-devices, maar daar zou nu dus weer verandering in komen. HTC kiest daarmee voor het geld, want Microsoft betaalt fabrikanten van Windows Phones volgens de geruchten 2,6 miljard dollar.

Volgens de website Evleaks wordt de W8 in het derde kwartaal verwacht. Er is nog niet veel bekend over de W8, maar hij zou net als de HTC M8 een metalen behuizing krijgen. Daarnaast is de kans groot dat het toestel zoals gewoonlijk wordt uitgerust met de iconische HTC-kenmerken: BoomSound en Duo Cameras.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *