HTC werkt aan een high-end Nexus tablet

HTC Nexus tablet
Als we de laatste berichten uit Taiwan mogen geloven dan heeft HTC de opdracht binnengesleept om voor Google een high-end Nexus tablet te ontwikkelen. We zijn benieuwd.

Als dit gerucht waar is dan zou het voor het eerst sinds 2010 zijn dat er weer een Nexus toestel op de markt komt dat gemaakt is door HTC. De allereerste Nexus telefoon die in 2010 werd gelanceerd was namelijk de eerste, en voorlopig laatste, keer dat HTC een Nexus product maakte.

Deze keer zou het echter niet om een smartphone, maar om een tablet gaan. Tot nu toe werkte Google voor Nexus tablets altijd samen met Asus (7 inch) en Samsung (10 inch), maar dat zou dus gaan veranderen. Hoe groot deze tablet gaat worden en aan wat voor prijs we moeten denken is nog niet bekend.

We weten wel dat deze tablet in het derde kwartaal van 2014 op de markt zou moeten komen. De laatste tijd zijn er wel meer geruchten over Nexus tablets die de ronde doen. Zo zou er gewerkt worden aan een 8 inch Nexus tablet en zou Samsung werken aan een opvolger van de huidige Nexus 10. (via: focustaiwan.tw)

Een lucratieve deal met Google zou voor HTC als een geschenk uit de hemel komen, want heel florissant gaat het momenteel niet met het bedrijf. Wat extra omzet zou helemaal niet slecht zijn.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *