HTC werkt aan een smartwatch en een tablet

HTC Flyer tablet
Hoewel HTC momenteel een beetje in de hoek zit waar de klappen vallen, blijft de Taiwanese fabrikant van mobieltjes optimistisch over de toekomst. Topman Peter Chou hint bijvoorbeeld op de komst van een nieuwe tablet en draagbare technologie, waarschijnlijk een smartwatch.

Peter Chou is er van overtuigd dat HTC zich kan onderscheiden van bedrijven als Samsung en Sony door te blijven focussen op design, want dat is altijd een sterk punt geweest van HTC.

Volgens Chou zijn slimme horloges die nu op de markt zijn (en komen) vooral een gimmick en voegen ze nog niet genoeg toe. HTC wil daarom echt iets bijzonders doen.

“When the [HTC] tablet comes out it will be something nice and disruptive. There are a lot of devices to innovate . . . Ubiquitous intelligence is not just wearables.”

Verder kwam uit het interview met HTC oprichters Peter Chou en Cher Wang naar voren dat het bedrijf jaren geleden met Microsoft aan een smartwatch heeft gewerkt, maar dat project is een stille dood gestorven.

Waarschijnlijk zal HTC zich in de toekomst ook minder gaan focussen op de onderkant van de markt en voornamelijk bezig zijn met het midden en hogere segment. (via: ft.com)

Eén reactie

  1. volgens het Interview werkt HTC juist NIET aan een horloge. Het lijkt wel of ze eerst de kat uit de boom kijken op dat gebied en zich focussen op een tablet.

    offtopic: haha ik heb die HTC flyer! komt nog steeds mee tegenwoordig, beetje surfen op de bank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *