HTC ziet omzet verder kelderen: hoe lang gaat dit nog goed?

HTC ziet omzet verder kelderen: hoe lang gaat dit goed?
Het is weer zover: HTC heeft opnieuw dramatische kwartaalcijfers gepresenteerd.

Dat de Taiwanese smartphonemaker het moeilijk heeft is een understatement. Sterker nog: het is op z’n minst tien jaar geleden dat er zo weinig geld binnen kwam als in de eerste drie maanden van 2016. De omzet daalde naar 402 miljoen euro, terwijl er vorig jaar in diezelfde periode nog 1,2 miljard euro binnen kwam.

HTC heeft nog niet laten weten of het uiteindelijk winst of verlies heeft gedraaid, maar de omzetcijfers voorspellen weinig goeds. HTC komt volgende week met de HTC 10 en start ook snel met de levering van VR-bril Vive, maar of dat voldoende is om het tij te keren…

De Taiwanezen lijken hebben grote moeite om op te boxen tegen fabrikanten als Samsung en Xiaomi. Samsung heeft bijvoorbeeld veel meer geld te besteden aan marketing, terwijl Xiaomi en andere Chinese smartphonemakers HTC te snel af zijn door hun toestellen veel goedkoper aan te bieden.

2 reacties

    • @racenderechter: niet alleen slechte marketing, ook bloated software, overpriced hardware en slechte support. Voor de flagships blijft het update-beleid nog wel een tijdje gehandhaafd, maar zodra je een telefoon uit het budget- of midrange-segment bezit, is het binnen enkele maanden na de release over en uit met de pret. Ik heb twee HTC’s gehad (de eerste Desire en daarna de One S) en vooral met die laatste was ik er op een gegeven moment helemaal klaar mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *