HTC ziet winst met 98 procent dalen!

HTC Brilliant?
HTC heeft zijn winst in het eerste kwartaal naar een dieptepunt zien dalen.

Dat kwam volgens de Taiwanese smartphonefabrikant vooral vanwege vertragingen bij de productie van de HTC One. Een tekort aan onderdelen zorgde voor de nodige vertraging, daardoor liep het bedrijf volgens analisten veel omzet mis. In totaal verdiende HTC in het eerste kwartaal slechts 2,2 miljoen euro. Niet eerder in haar bestaan boekte de onderneming zo’n lage winst! De omzet daalde met meer dan een derde tot 1,1 miljard euro.

Het is nog maar de vraag in hoeverre een inhaalslag kan worden gemaakt, de concurrenten zitten namelijk niet stil. Om nog maar te zwijgen over replica’s.

Nog geen reacties

 1. Damn…. dat is een hoop.
  Het vreemde is dat Samsung bakken toestellen verkoopt met gelijke of mindere specs en matig plastic als behuizing, tevens is de HTC schil vele malen beter dan die van Samsung.

  Maar goed, Samsung doet dus beestachtig goede PR, veel mensen zien Android en samsung als 1 en hetzelfde.

  • @tomleeuw: HTC telefoons lopen continu vast, de schil is veel te zwaar en de betrouwbaarheid is hopeloos. Ik heb tot nu toe 3 HTC telefoons gehad, en ze waren stuk voor stuk hopeloos.
   In het begin denk je een top telefoon te hebben, tot HTC besluit dat ze niet meer dan een half jaar updates hoeven te leveren, en de updates die ze doen zijn te zwaar voor de telefoons waardoor je een half jaar na aankoop met een hopeloze fluttelefoon zit opgescheept.
   Samsungs mogen dan misschien plastickerig aanvoelen, maar de Samsungs die ik en mijn vriendin hebben gehad hebben nooit problemen, terwijl ik alle 3 de HTC’s ook al een keer voor reparatie heb opgestuurd. Conclusie, het is rommel en ik wil een andere telefoon.

   • @MrSkyline: Ik heb een One x, maar hij is nog nooit, werkelijk nooit vast gelopen. Had hier voor een optimus 2x maar wat een verademing die one x zeg. Updates zijn ook prima, loopt allemaal net weer een stukje beter na een update. Kan zijn dat andere modellen minder zijn, dit is mijn eerste HTC dus mijn mening zegt nog niet zo heel veel.

 2. Mijn vriendin heeft een Galaxy S3, maar die voelt veel minder fijn aan als mijn One X. Ze zijn even snel, misschien draait mijn one x nog iets beter.

 3. Voor dat ik de overstap naar IOS maakte heb ik 3 HTC toestellen versleten. En mocht ik ooit terugkeren naar Android zou ik weer voor een HTC kiezen. snap dus helemaal niks van deze daling ze zijn qua kwaliteit 10X beter dan Samsung of andere Android gebruikende toestellen.

 4. Heel goed HTCmaakt alleen maar net niet telefoons
  Lopen vast en als ze het dan een x doen en je hebt hem in je hand dan heb je geen wifi terwijl met de iphone of s3 door de hele wijk je je eigen netwerk nog ontvangt
  Nee vind het niet zo erg

    • @melkkoe: Daar heb je gelijk in….
     Ik baseerde me op wat vrienden die balen van hun Samsung interface en HTC sense veel makkelijker en duidelijker vinden, er zijn ook diverse roms voor samsung waar je de sense interface op een samsung kan zetten. Betreft plastic: Samsung heeft geen unibody aluminium body’s HTC wel enkele.

 5. Zolang ze winst blijven maken is het goed. HTC is altijd al een underdog geweest. Hun piekpunt met de desire reeks heeft ze geen goed gedaan.

 6. Hmm HTC is altijd zo een vreemd merk geweest.. Ik weet niet hoe het zit in Nederland maar in België gaan die dingen direct in de afslag omdat niemand ze wil en het design van de toestellen is niet zooo aantrekkelijk maar middelmatig. Waarom zou je een HTC kopen als je betere Samsung of Nokia toestellen kan kopen.

  • @gedece: Ik denk altijd: waarom zou je een plastic Samsung of Nokia kopen als je ook een HTC kan kopen.
   HTC heeft nog een grote schare fans, maar samsung heeft gewoon een geweldig marketing apparaat/budget

   Het is echt niet altijd halleluja wat HTC uitbrengt, want er zijn ook wel wat dubieuze modellen geweest, vooral in 2011 hebben ze een hoop verkloot

 7. jaren geleden was het Htc wat klok sloeg….je kon bijna geen toestel kopen of het was Qtek/Htc…en ik vind ze nu nog steeds mooie toestellen maken en toch betrap ik mezelf erop dat ik meestal voor samsung kies omdat specs meestal ietsje beter zijn op papier

 8. @Laue : hangt er beetje vanaf ….bij specs hoort voor mij ook mogelijkheid tot microsd/ietsje betere batterij en verwisselbaar….

  Nu is sowieso raar want Htc heeft veelal mooiere toestellen en ook hun eigen laag is toch mooier dan Samsung….

 9. ik snap niet dat zo veel mensen voor Samsung gaan, ik had een HTC telefoon bleef gewoon heel en het beeldscherm ook. Maar een kennis van mij had zijn Samsung op t station uit zijn hand laten vallen en meteen het scherm vol met barstjes, en die Samsungs voelen ook aan als goedkoop speelgoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *