Huawei Android Oreo bèta start verrassend vroeg

Auteur: , Geen reacties
Huawei

Geef je snel op en wie weet behoor je tot een van de gelukkigen.

Een tijdje geleden lanceerde Google haar nieuwste softwareversie, Android Oreo. Hoewel Android Nougat nog op relatief weinig toestellen draait, kan een jaarlijkse update niet uitblijven. Zoals gewoonlijk komt de ondersteuning van smartphonefabrikanten voor een nieuwe Android-versie vrij laat op gang. Huawei pakt het dit jaar echter anders aan.

In plaats van te wachten totdat het zelf Oreo heeft geoptimaliseerd voor haar toestellen, biedt het nu 250 Huawei Mate 9 gebruikers de kans om een bètaversie van Android Oreo op haar eigen toestel te testen. Geef je op via de Huawei-site, volg de stappen en je krijgt binnen enkele dagen bericht of je tot de uitverkorenen hoort.

Is dit proces geslaagd, dan ontvang je automatisch de bèta op je smartphone. Je kunt tot 3 november gebruikmaken van de testversie, waarna je Mate 9 automatisch terug wordt gezet naar Android Nougat. Gedurende deze periode is het de bedoeling dat je via de meegeleverde app je feedback verzendt naar Huawei.

Android Oreo draait vooral om de details, dus verwacht geen grote visuele aanpassingen. Enkele verbeteringen zijn de notificatiekanalen, mogelijkheid om apps te ‘snoozen’, een picture-in-picture-modus en een betere aanpak van apps die op de achtergrond accu verbruiken.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).