Huawei Ascend P7 officieel geïntroduceerd, kost €449

Huawei Ascend P7
De opvolger van de Ascend P6 onderging een groeispurt.

De Huawei Ascend P7 is iets gegroeid ten opzichte van zijn voorganger en heeft een 5-inch scherm gekregen. De resolutie werd eveneens opgepompt: van HD (1280 x 720) naar full HD (1920 x 1080). Het display is bedekt in een laagje krasbestendig Gorilla Glass. Het gewicht van de telefoon is met 124 gram trouwens behoorlijk laag gebleven. De dikte komt uit op 6,5 millimeter.

Huawei gebruikt voor de Ascend P7 een quadcore processor uit eigen stal, die op een kloksnelheid van 1,8 GHz draait en ondersteund wordt door 2 GB aan werkgeheugen. Naast Wi-Fi (b/g/n), bluetooth 4.0 en NFC is de Ascend P7 ook geschikt voor 4G. Een -voor Nederland- belangrijke feature die ontbrak op de P6, die het met 3G moest stellen.

Huawei Ascend P7

De Ascend P7 heeft 16 GB aan opslagruimte, dat middels een micro-SD kaart van maximaal 32 GB verder kan worden uitgebreid. De accu van de Chinese smartphone heeft een capaciteit van 2500mAh. Daarmee is ‘ie iets minder krachtig dan de Samsung Galaxy S5 (2800mAh) en de HTC One (2600 mAh). De Ascend P7 heeft wel een Super Power Saving-functie, waarmee de telefoon het met 10 procent van de acculading 24 uur kan uithouden door een groot aantal functies te killen. Een modus die ook op de nieuwste telefoons van Samsung en HTC zit.

Groufies

Op cameragebied probeert Huawei vooral met de frontcam te scoren. Die heeft een 8 megapixel sensor en is daarmee uitermate geschikt voor het betere selfiewerk. De frontcam heeft ook een panoramamodus waarmee je groepsgewijs selfies kunt maken, een functionaliteit die ze als ‘groufies’ bestempelen. De camera aan de achterkant heeft een 13 megapixel sensor en een f/2.0-diafragma.

Huawei Ascend P7

De Huawei Ascend P7 heeft overigens geen aparte cameraknop aan de zijkant. Om deze toch direct te activeren kun je twee keer op de onderste volumeknop drukken.

De telefoon draait op Android 4.4.2, waarover Huawei haar eigen Emotion UI 2.3-schil heeft gelegd. De adviesprijs van de Ascend P7 komt uit op 449 euro, waarmee ze een stuk onder de Android-vlaggenschiptelefoons van Samsung, HTC, LG en Sony zitten.

[gv data=”c36XCdGJdVI”][/gv]

[lg_folder folder=”Huawei/Ascend_P7_/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

6 reacties

  1. Niet de snelste, niet de beste, beetje design elementen van andere merken gejat. niet slecht, niet lelijk

    gevalletje… “meh”

  2. Het achterpaneel bestaat trouwens uit maar liefst 7 lagen om zo een speciale schijn en structuur te bekomen.

    Uiteraard zal ‘ie niet tegen krachtpatsers als de S5 en iPhone 5 opkunnen, maar hij kost dan ook een kleine 300€ minder. Eigenlijk staan er op die beide toestellen sowieso veel dingen die je eigenlijk niet gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *