Huawei blijft nog even teren op Android

Huawei blijft nog even teren op Android
Huawei en HarmonyOS als het vaste nieuwe mobiel besturingssysteem is nog geen feit. Voorlopig blijft het merk nog met Android bezig.

Afgelopen zomer kondigde Huawei het nieuwe HarmonyOS aan. Dit mobiele besturingssysteem gaat Android vervangen. China en de Verenigde Staten van Amerika liggen met elkaar overhoop. Huawei moet noodgedwongen afscheid nemen van Android en gaat HarmonyOS gebruiken als het nieuwe mobiel besturingssysteem voor zijn smartphones.

Hoewel Huawei dus HarmonyOS in augustus aankondigde hoeven we niet concreet te verwachten dat het merk op te korter termijn afscheid gaat nemen van Android. Tegenover Reuters stelt de Chinese techgigant dat diverse apparaten met HarmonyOS in 2020 gaan komen. Echter laat Huawei ook meteen weten dat Android voorlopig de basis blijft van de mobiele apparaten van het merk.

Slimme TV’s, smartwatches, tablets en smartphones van Huawei blijven voorlopig nog met Android uitgerust. Helaas wel zonder de diensten van Google. Dit hebben we als eerste gezien met de in oktober aangekondigde Huawei Mate 30 Pro. De smartphone is inmiddels voor een deel in Europa gelanceerd. Op dit moment is nog niet bekend of de telefoon naar Nederland komt

4 reacties

 1. Zo’n telefoon zonder Google diensten hoeft helemaal geen probleem te zijn; er zijn genoeg aanbieders van alternatieve roms die standaard óók altijd zonder die diensten worden aangeboden, en via zo’n aanbieder kun je vaak nog wel de benodigde apk bestanden apart downloaden en installeren.

  • @rrrobert: maar probeer dat maar eens uit te leggen aan de doorsnee Huaweikoper, die geen Apparata/Tweakers/XDA etc leest..

   Overigens niks ten nadele tegenover jou of Huawei hoor. Ik ben zelf een tevreden Huawei-bezitter, die zeker nog bij Huawei wil/zal blijven

  • @rrrobert: De groep mensen die dit waarderen is extreem klein en verwaarloosbaar qua verkopen.
   Aan die groep verdien je als fabrikant niks want die betalen geen premiums voor een flagship met alle toeters en bellen.
   Deze groep houden hun telefoon heel lang efficient door de custom roms en zullen minder snel upgraden.

   Het zijn de huis, tuin en keuken users die altijd het nieuwste van het nieuwste moeten hebben waar men de dikke winsten mee maakt en de grote groep in het medium budget segment dit veel voor weinig willen.
   Deze groepen hebben niks tegen Google en willen juist NIET een gestripte software experience want die willen een machine die direct werkt zonder al dat gedoe met sideloaden, rooten, fora lezen om issues op te lossen, etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *