Huawei boos op medewerkers na iPhone-tweet

Huawei boos op medewerkers na iPhone-tweet
De blunder bleef niet onopgemerkt.

Huawei stond even voor aap. De Chinese techgigant werd uitgelachen om een domme Tweet, verstuurd door medewerkers van een extern bedrijf. Op Twitter kun je onderaan een Tweet soms lezen vanaf welk apparaat het bericht is gedeeld.

Het is dan ook erg lachwekkend als je als bedrijf een Tweet verstuurt, vanaf het apparaat van een concurrent. Huawei overkwam deze blunder. Een medewerker verstuurde een bericht vanaf een Apple iPhone. De bewuste Tweet werd snel verwijderd, maar het was al te laat. Het bericht ging de hele wereld over en techsites schreven er een artikel over.

Huawei heeft hierop gereageerd door een boze interne memo te versturen. De memo is uitgelekt aan Reuters. De Chinezen stellen dat het bericht schade heeft toegebracht aan het merk Huawei. Het merk huurde een extern bedrijf in, die over de sociale media van Huawei gaat. Normaal gesproken wordt gebruik gemaakt van een computer, maar vanwege verbindingsproblemen werd een smartphone gebruikt. Een iPhone van concurrent Apple.

Het externe bedrijf uit China is op de vingers getikt. De medewerkers moesten als straf een maandsalaris van 5.000 yuan inleveren. Dat is omgerekend zo’n 640 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *