Huawei brengt Android (EMUI) 9.1 naar deze smartphones

Lek: alles over de Huawei P30 en P30 Pro
Zit ook jouw toestel er tussen?

Het Chinese Huawei heeft officieel bekendgemaakt welke smartphones van het merk in aanmerking komen voor Android 9.0. Niet de kale Android, maar in dit geval Huawei’s eigen EMUI skin die over Android wordt gebruikt. In totaal zijn er 49 smartphones van het merk (en Honor) die aan de slag kunnen met deze variant.

In vergelijking met andere merken is Huawei nogal traag met de adoptie van Android 9.0 in vorm van EMUI 9.1, maar beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. Overigens komt deze versie van het mobiele besturingssysteem standaard op de nieuwe P30 Pro. EMUI 9.1 moet de performance van de smartphone verbeteren, brengt de update een PC Desktop modus, kan gebruik worden gemaakt van de HiVoice AI assistent en meer.

De volledige Mate 20-serie komt in aanmerking voor de update. Ook de Mate 9, Mate 10, Mate RS, de Nova- en M5-reeks krijgen de update. De geselecteerde titels van Huawei en Honor check je hieronder.

Huawei brengt Android (EMUI) 9.1 naar deze smartphones

2 reacties

  1. Lees net elders dat mijn toestel – de P20 lite – in China een andere naam heeft.
    P20 Lite = Nova 3e
    P10 Lite = Enjoy Youth
    P Smart = Enjoy 7s

    De Nova 3e staat gelukkig op het lijstje. Mijn Chinees is niet meer wat het nooit geweest is. Ben dus niet geheel zeker over de P10 Lite en de P Smart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *