Huawei flagship speedtest: Mate 20 Pro vs P20 Pro

Battle of the flagships
Kan het nieuwe vlaggenschip van Huawei rekenen op een betere performance dan het model van begin dit jaar.

Huawei is al lang niet meer het budgetmerk met solide smartphones voor een vriendenprijsje. Neen, de laatste tijd brengt het Chinese merk ook veel high-end toppers uit. Hoe doen de laatste twee toppers van de high-end reeksen het tegenover elkaar?

Nu, voordat we beginnen, de P20 Pro is natuurlijk iets ouder dan de Mate 20 Pro. Die eerstgenoemde kwam begin dit jaar uit en de Mate 20 Pro komt over een kleine twee weken pas uit. Kortom, een jaar de tijd voor Huawei om nóg betere onderdelen, software en andere systemen te ontwikkelen.

Het ontzettend succesvolle apparaat van begin dit jaar moet met zijn Kirin 970 met een rekenkracht van 2,36 GHz opboksen tegen de iets betere Kirin 980 met eenzelfde rekencapaciteit. Ook de camera’s, de 6 GB RAM, de opslagruimte en (ongeveer) de batterijgrootte zijn bijna gelijk.

Kortom, een relatief eerlijke strijd tussen het vlaggenschip van begin dit jaar, tegenover zijn spirituele vervanger. Oh, en het prijskaartje bij launch was op zo’n $100 dollar na ook hetzelfde.

[gv data=”tDnce57JvzU”][/gv]

Conclusie? Beide toestellen werken nagenoeg even snel. De in-display vingerafdrukscanner van de Mate 20 Pro is daarentegen iets langzamer dan de ‘ouderwetse’ dedicated scanner van de P20 Pro. Het is in elk geval een stuk veiliger dan de gezichtsherkenning van de Mate 20 Pro.

De rekensnelheid en de hoeveelheid RAM van de toestellen leveren verder een zeer vergelijkbare performance op. Halverwege de test gaat het daarentegen een beetje mis voor de P20 Pro. Het laden van een specifieke game duurde namelijk zo’n 30 seconden langer dan bij de Mate 20 Pro. Uiteindelijk verliest de P20 Pro het dus op het laden van de game Asphlat 9.

Nu, een aantal elementen moeten de uitslag van de test een beetje nuanceren. Allereerst heeft de tester ervoor gekozen om beide toestellen in een bijna lege toestand te testen. Waarom hij de smartphones niet eerst even heeft opgeladen (wat met Huawei’s snelle oplaad-systeem zo gepiept was) is een raadsel.

Daarnaast is de Mate 20 Pro nog niet officieel uit en test hij dus een toestel met pre-release software. Het is dus waarschijnlijk dat het nieuwste toestel van Huawei nog wordt voorzien van updates voor/net na de launch, wat de performance nog kan beïnvloeden.

Screen @#GNTECH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *