Huawei gaat buigbare smartphonestrijd aan met Samsung

Huawei Ascend P7
Ook de Razer Phone is niet veilig voor de smartphonefabrikant.

Het gaat Huawei de laatste jaren voor de wind. De afgelopen jaren heeft de fabrikant zich omhoog weten te werken van een schimmige toestelmaker tot een van de drie grootste bedrijven in de smartphonebranche die er zijn. Met de laatste toestellen onderscheidt Huawei zich met zijn camerawerk en kunstmatige intelligentie.

Huawei is echter ambitieus, want ook de niche markten in de smartphonewereld zijn niet veilig. In een interview met Huawei-topman Xim Ju wordt duidelijk dat er een buigbaar toestel in de maak is bij de Chinezen. Het is de bedoeling dat het apparaat in 2019 het levenslicht ziet en de strijd aan moet gaan met Samsung’s buigbare smartphone.

Ook heeft Huawei met een schuin oog gekeken naar de vernieuwende toestellen zoals de Vivo Nex en Oppo Find X. De fabrikant meldde echter dat het absoluut niet van plan is om eenzelfde toestel met gemotoriseerde (breekbare) onderdelen uit te brengen. Volgens Huawei heeft de uitschuifbare camera geen toekomst.

Voor 2019 kunnen we echter ook een gaming smartphone verwachten die de strijd aan moet gaan met de Razer Phone. Het toestel moet de beschikking krijgen over GPU Turbo. Dit is een feature waardoor het toestel geoptimaliseerd wordt om games te spelen én de batterij een stuk energiezuiniger is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *