Huawei gaat iPhone 8 strijd aan en verlaat low-end markt

Huawei vs iPhone 8
Het bedrijf laat er geen gras over groeien.

Het gaat de laatste jaren erg goed met Huawei. De Chinese tech-gigant is bezig met een flinke opmars in het Westen, nadat het eerder de Aziatische markt voor zich heeft weten te winnen. Of het succes naar de hoofden van de topmannen is gestegen weten we niet, maar ambitieus zijn de plannen zeker te noemen.

Topman Richard Yu zei namelijk het volgende in een interview met Bloomberg:

“We will have an even more powerful product. The Mate 10, which has much longer battery life with a full-screen display, quicker changing speed, better photographing capability and many other features that will help us compete with Apple.”

Natuurlijk gaat het hier om een gevalletje ‘Wij van WC-Eend’, maar de claims zullen zeker niet gebaseerd zijn op gebakken lucht. De Huawei Mate 9 is namelijk al een zeer goed toestel te noemen, waardoor we goede hoop hebben dat de opvolger ook een topper wordt. De iPhone verslaan op het gebied van camerawerk lijkt echter lastig te worden, aangezien zelfs de iPhone 7 (Plus) foto’s op eenzame hoogte lijken te staan.

Daarnaast maakte Yu bekend dat Huawei ophoudt met het maken van low-end toestellen. De hoofdoorzaak hiervan is dat de apparaten (te) weinig winstmarge opleveren. Allemaal leuk en prima, maar laten we hopen dat het bedrijf hierdoor niet de prijs voor haar toptoestellen verhoogt.

6 reacties

  1. Wat mij opvalt is dat veel mensen die een iPhone kopen, dat doen ‘omdat het een Apple iPhone is’, zonder zich te verdiepen in méér dan de schermgrootte. Ik vraag me serieus af hoe je zulke consumenten kunt verleiden tot het kopen van een Huawei.

    De mensen die een iPhone vanuit hun werkgever meekrijgen, zijn vaak veel minder positief over deze telefoon. Ik denk dat je dáár de markt moet zien open te breken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *