Huawei geeft werknemers massaal de zak

Auteur: , Geen reacties
Pijnlijk

Huawei moet hard incasseren de laatste tijd.

Ja, het gaat een stukje beter met Huawei nadat Donald Trump recentelijk ietwat milder met de Chinese techgigant omging, maar de economische sancties hebben wel degelijk een gigantisch effect op het bedrijf als geheel. Zo blijkt maar weer, nadat insiders tegen de Wall Street Journal zeggen dat er honderden werknemers ontslagen zullen worden.

Vooral het dochterbedrijf Futurewei Technologies zou het zwaar te voortduren krijgen door de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten. Het bedrijf in Texas heeft naar verluidt zo’n 850 medewerkers en binnenkort honderden mensen lichter zijn.

Het bedrijf houdt zich bezig met research en development van nieuwe producten voor Huawei. Sommige van oorsprong Chinese werknemers van het Amerikaanse bedrijf zouden een aanbod van Huawei hebben gekregen om terug naar China te komen en bij Huawei in dienst te blijven.

Om hoeveel werknemers het precies gaat is niet bekend, maar dat Huawei toch aanzienlijk in de problemen zit na het gerommel tussen de twee overkoepelende grootmachten, dat moge duidelijk zijn.

Ondertussen werkt Huawei hard aan het vergroten van hun marktaandeel op de smartphonemarkt. Dat doen ze onder anderen door hun beschadigde imago te repareren, maar ook door zich aan te passen aan de recente sancties, onder andere met een geheel eigen OS. Tevens wachten we rustig op de Mate X, die nagenoeg zeker een soepelere lancering zal krijgen dan de Galaxy Fold.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).