huawei vs samsung

Toch Google-diensten op jouw Huawei? Het kan!

Huawei Mate 40 Pro Max

Dankzij een slimme app kan je toch Google-diensten op jouw Huawei & Honor smartphone gebruiken.

Huawei en Honor zijn weer te gebruiken met Google diensten. Wij leggen uit hoe het ook alweer zat en hoe je alsnog Google en Huawei op jouw smartphone krijgt.

Huawei en Google, hoe zit het ook alweer?

Het verhaal is zo zoetjes aan wel bekend. Huawei en dochterbedrijf Honor waren aan een verrassende opmars bezig met hun goede en voordelige smartphones die voorzien waren van Android. Op het moment dat het Chinese concern van spionage beschuldigd werd en er een handelsoorlog tussen China en Amerika uitbrak besliste de Amerikaanse overheid dat Google haar diensten niet meer ter beschikking van Huawei mocht stellen. De gevolgen waren immens.

Huawei met Android en andere Google-diensten? Het kan weer!

Door de maatregelen kun bijvoorbeeld de volledige versie van Android niet meer geïnstalleerd worden. Ook andere handige Google-apps, zoals Maps en Drive konden niet meer gebruikt worden of voorzien worden van updates. De Chinese fabrikant probeerde wel eigen vervangers te maken, maar dat werd geen succes. Gebruikers bleven dan ook om Google diensten vragen. Via ingewikkelde methodes waren er wel wat sluipwegen, maar nu kan je ook zonder technische kennis weer Google diensten op jouw Huawei gebruiken.

Dit dankzij de slimme app Googlefier kan je nu makkelijk de stappen volgen die nodig zijn om en van Huawei en van de bekende Google diensten te profiteren. XDA-developer forum gebruiker bender_007 ontwikkelde deze app die je hier kunt downloaden.

Googlefier is geen perfecte oplossing

Google heeft de app niet zelf uitgegeven. Bovendien waarschuwt zij voor het gebruik van Google-diensten op niet-goedgekeurde apparaten. Verder schijnt het installeren wat tijd te kosten. Een perfecte oplossing is het dus (nog) niet, maar voor de Huawei-liefhebber die zijn Google-diensten niet wil missen kan het geen kwaad om de app eens te bestuderen.

3 reacties

  1. Ja, en nu meer als een jaar verder weten we dat Google steeds inspeelt op dit soort trucs.
    Immers methodes die een jaar geleden werkten doen het nu niet meer en ik kan me niet voorstellen dat het niet weer gaat gebeuren.

    Leuke trial voor de mensen die nu een Huawei hebben maar denk niet dat mensen er 1 gaan aanschaffen hopende dat deze methode de boel gaat fixen.

  2. Vreemd verhaal… Ik heb al geruime tijd een tablet van Huawei tot mijn grote vreugde, zeer snel etc… Gekocht in China, hier niet te koop maar standaard zet Huawei er alle talen op… Ook Nederlands, bijzonder…. En google play store werd door de exporteur in China gratis erop gezet…. Heb nog nooit iets gemerkt van Google beperkingen… Wel een beperking omdat de kern Chinees is dus streaming video van Ziggo of zo werkt niet… Hij ziet hem niet als een Nederlands toestel…. En flitsmeister geeft berichten in het Chinees, als enige programma, weird. Alle andere 300 apps doen gewoon perfect..

    Aan te raden, behalve als je streaming video perse wil… Het lukt wel via chromecast.. ☺

    • Oudere devices van voor de ban kunnen gewoon Google services draaien.
      Sterker nog, Revision versies van oude modellen kunnen dat ook omdat het op papier gebouwd is op een oud model van voor de ban terwijl ze soms ruim na de ban uitkwamen.

      Maar goed, ik wil dat ALLES werkt. Wil nergens een beperking hebben.
      Niet streamen, Flitsmeister met chineze meldingen zou voor mij sowieso een No Go zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *