Huawei haakt in op Apple Face ID faal

Huawei inhaker op Apple Face ID faal
Subtiliteit staat niet in de kernwaarden van de Chinese tech-gigant.

Mocht je vorige week ook hebben gekeken naar de onthulling van de nieuwe iPhone 8 en iPhone X, dan is het je vast niet ontgaan: de eerste poging(en) om het gemak van Face ID te tonen aan de wereld verliep allesbehalve vlekkeloos. Alsof deze misser van Apple nog niet genoeg aandacht heeft gekregen, besluit Huawei om hier nog eens op in te gaan.

Op het sociale netwerk Facebook heeft het officiële account van de Chinese smartphonefabrikant namelijk onderstaande video geplaatst, waarin we een clown zien die wacht totdat de gezichtsherkenning van zijn smartphone hem heeft herkend, maar zonder succes. Hierna volgt een hashtag, waarin staat dat de echte AI-smartphone op 16 oktober verschijnt.

Naar alle waarschijnlijkheid presenteert Huawei dan de nieuwe Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro. De vlaggenschepen beschikken onder andere over de nieuwe Kirin 970 AI-chipset. De nieuwe chip moet de toestellen van Huawei een stuk slimmer maken dan voorheen.

Apple heeft echter al lang een verklaring afgegeven waarin het bedrijf vermeldt dat de gezichtsherkenning niet werkte vanwege een menselijke fout. Desalniettemin is het filmpje een leuke inhaker te noemen. We zijn benieuwd in hoeverre de smartphones van Huawei echt beter (of slechter) zullen zijn dan de iPhone X van Apple.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *