Huawei helpt je aan apps als WhatsApp en Instagram te komen

Auteur: , 1 Reactie
Huawei helpt je aan apps als WhatsApp en Instagram te komen

Dat doet Huawei op deze manier.


Helaas is het bij nieuwe Huawei-apparaten zo dat je niet langer gebruik kunt maken van de Google Mobile Services. In plaats daarvan moet je het doen met de Huawei Mobile Services. Een lastige opgave om aan te wennen, zo merkten ook wij op tijdens onze review met de Huawei Mate 30 Pro.

Huawei probeert op alle vlakken mee te denken om het hun gebruikers zo makkelijk mogelijk te maken. Apps als WhatsApp en Instagram missen in de App Gallery van Huawei. Met een nieuwe app gaat het Chinese techbedrijf je helpen dit soort apps toch op je Huawei-apparaat te krijgen.

De app heet AppSearch. Een toepasselijke naam. De app werd ontdekt door XDA Developers. De applicatie zou momenteel in Duitsland worden getest. De kans is groot dat Huawei AppSearch uiteindelijk publiekelijk gaat uitrollen.

Naast de Mate 30 Pro staan er andere grote releases voor dit jaar op de kalender. Onder andere de Mate Xs en de P40 Serie komen dit jaar op de markt.1 reactie

Lijkt leuk maar je hebt er weinig aan.
Succes met Whatsapp je backup terug zetten zonder Google drive.
Dat soort services doen het namelijk niet.
Net als YouTube kan je prima installen maar NIET inloggen met je account en/of premium Abo.
Netflix geen HD content (ook buiten de Corona crisis) en zo zijn er veel meer beperkingen.
Google is meer dan wat apps, de services die ze leveren zijn legio en je gebruikt er meer dan je denkt op het Android platform.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).