Huawei Honor 3: strak en waterbestendig

Huawei Honor 3
Huawei heeft de nieuwe 4,7 inch Honor 3 aangekondigd, een waterdicht toestel met quadcore processor.

De Honor 3 is de opvolger van de Honor 2 (duh) en is tot op een meter diepte een half uur waterdicht, vergelijkbaar met de Sony Xperia Z en de Samsung Galaxy S4 Active.

De 1,5 GHz K3V2-quadcore chip van de Honor 3 vinden we ook in de dunne Huawei Ascend P6. Het toestel heeft 2 GB werkgeheugen en 8 GB opslagruimte, via een SD-kaart is het mogelijk om de opslagruimte uit te breiden. Het 4,7 inch lcd-scherm heeft een resolutie van 720 bij 1280 pixels en zou tevens met natte handen te gebruiken zijn. De camera heeft 13 megapixels.

De Huawei Honor 3 kost in China 1888 yuan (ongeveer 250 euro). Het is echter nog niet duidelijk of de telefoon ook in Europa op de markt komt.

[lg_folder folder=”Huawei/Honor_3/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

    • @bofkont: Een beoordeling is afhankelijk van de tijd/concurrentie op dat moment. “zeer slecht”…….vergeleken met toestellen in dezelfde prijsklasse misschien, maar de telefoon op zich is niet slecht.

      2 jaar terug was de Galaxy S2 een topper, de P6 is vele malen beter dan de S2. Dus ik denk dat je de P6 beter kunt bestempelen als “verouderd”.

    • @bofkont: Ik heb sinds een paar dagen de Ascend p6, maar ik ben zeer tevreden hoor!
      Het is niet de allerbeste als de galaxy S4, maar het is zeker geen slechte telefoon.
      Heel mooi slank design, mooie skin erop en zeker niet sloom ofzo.
      Gewoon een goede telefoon voor een goede prijs.

  1. Het is echter nog niet duidelijk of de telefoon ook in Europa op de markt komt. Natuurlijk komt-ie naar Europa. Huawei heeft niet voor niets een gigantische reclamecampagne tegen aan gegooid om naamsbekendheid te creëren; dan moet je de consumenten ook wel wat te bieden hebben. En als ze de stomme fout maken en het niet doen, dan weten steeds meer Europeanen de weg naar de Chinese webshops wel te vinden.

    Naast Huawei zijn er nog veel meer merken, zoals Xiaomi, OPPO, JiaYu, Meizu en ZTE. Deze fabrikanten maken tegenwoordig hele goede telefoons, onder eigen merknaam, die steeds populairder worden in Europa. Allereerst zijn de specs vaak niet misselijk, zijn ze daarnaast 20 tot 40% goedkoper dan ‘de bekende merken’, veelal unrooted of simpel te unrooten en voorzien van stock-Android of ‘light’ skin te krijgen. En juist doordat er geen officiële Europese verkoopkanalen zijn, ontstaat er al snel een bloeiende online community die die dingen van custom-roms en support voorzien.

  2. Huawei is, tot op dit ogenblik, zeker geen slecht merk te noemen. Ik heb al een paar maanden eentje, en slecht kan ik die niet noemen. De zwaarste games kan hij niet aan, de camera is niet top, maar voor 150€ is er haast geen vergelijkbaar alternatief.

  3. Ik ben zeer tevreden met mijn Ascend p6, heb hem nu ongeveer een weekje, en het is echt een prachtig toestel!
    Zeker geen chineese rommel wat veel wordt beweerd, maar gewoon een goede telefoon voor een goede prijs.
    Maar voor waterdichte telefoons zou ik toch wel (persoonlijk) dan voor samsung of sony oid gaan, net wat bekender en lijkt me wat betrouwbaarder als het echt gaat om het waterdichte aspect.
    Verder zijn de telefoons van Huawei zeker niet slecht! Tuurlijk hun 1,5GHz quadcore processor is net wat minder goed als de HTC 1,5 GHz quadcore, maar dat komt nog wel , het is iig zeker geen slechte processor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *