Huawei Honor Magic 2 te bewonderen op CES 2019

huawei-honor-magic-2
Nieuwste paradepaardje van Huawei is terecht thuis op innovatiebeurs.

Huawei kondigde met een teaser in het najaar van 2018 de Huawei Honor Magic 2 aan. Zoals we inmiddels gewend zijn van deze telecom-Chinees duurt het dan even voordat we het toestel daadwerkelijk zien, maar tijdens innovatiebeurs CES, die vorige week in Las Vegas gehouden werd, was het dan zover.

Eerlijk is eerlijk, het toestel is een plaatje en de slider waarin zij de camera’s en sensoren verborgen hebben is erg innovatief en veel mooier dan een notch. Met afmetingen van 15,73 bij 7,51 centimeter kun je het toestel goed vasthouden en met 8,3 millimeter dikte is hij ook dun genoeg om in jouw borstzakje mee te nemen. Door gebruik van de slider kun je genieten van een 6,39 inch beeldscherm dat liefst 84% van de voorkant beslaat. Zo heb je wel heel veel zicht op al het moois.

Technisch gezien ben je ook goed bezig met de aanschaf van de Honor Magic 2, want met een HiSilicon Kirin 980 octacore processor en Mali-G76 MP10 grafische processor kun je de moeilijkste bewerkingen uitvoeren. Deze bewerkingen worden door het te kiezen 6 of 8 GB RAM werkgeheugen ook nog eens razendsnel uitgevoerd. Bij die uitvoering bieden Android Pie 9 en – wederom naar jouw keuze- EMUI 9 of Magic UI 2 de beste ondersteuning. Om al het moois dat je bewerkt, kijkt en streamt op te slaan kun je kiezen uit 128 of 256 GB ROM opslagcapaciteit.

De Honor Magic 2 heet niet voor niets magic. Een beetje magie zie je al terug in de slider, maar echte tovenarij zijn de bijzondere camera-toepassingen. Deze smartphone is namelijk voorzien van maar liefst 6 camera’s. Drie vormen een triple-camera aan de achterzijde. Deze bestaat uit één 24 MP en twee 16 MP-camera’s. De andere drie camera’s zijn ingebouwd aan de voorkant van de slider. Daar zie je als selfie-camera een 16 MP camera, ondersteund door tweemaal een 2 MP camera die beide als dieptesensoren dienst doen. Door middel van allerlei toepassingen van kunstmatige intelligentie krijg jij steeds optimale foto’s en filmpjes te zien, zodra je de camera’s aan het werk zet.

Na eerdere blunders hoef je, als je deze Huawei hebt, niet meer stiekem aan de iPhone om een foto te maken.

Nog geen reacties

  1. Heb hem inmiddels al iets van 2 maanden, uit China gehaald. Wat een fantastisch toestel! Alle telefoons zouden sliders moeten hebben.
    En BTW, screen to body ratio is 95%, En geen 84%.

    • Ha Wilhelm, dank voor jouw reactie. Fijn om te horen dat je zo tevreden bent. We hebben inderdaad gezien dat Huawei claimt dat ze erg dicht in de buurt van 100% komen. Voor de specs maken we meestal gebruik van een onafhankelijke testsite en die geeft aan dat de schermratio met 84% toch wat lager is. Uiteraard blijft het een mooi toestel met een erg helder display.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *