Huawei kiest beruchte OLED maker voor peperdure Mate RS

Auteur: , 7 Reacties
Cha-ching! Dit is de peperdure Porsche Design Huawei Mate RS

Een nogal gewaagde zet voor een toestel van maar liefst 1695 euro.

Het is alweer een week geleden dat Huawei haar nieuwe high end-smartphones presenteerde aan het grote publiek. De nieuwe Huawei P20 gaat samen met de P20 Pro en P20 Lite de strijd aan met onder andere Samsung haar nieuwe Galaxy-smartphones. Toch was er nog een ander toestel dat veel aandacht kreeg van de pers, namelijk de Porsche Design Huawei Mate RS.

Niet zo gek ook, want de inkepingloze topper beschikt over razendsnelle specs en krachtige hardware. In combinatie met het mooie design blijft het prijskaartje van maar liefst 1695 euro echter gigantisch te noemen. Dat het OLED-scherm afkomstig blijkt te zijn van LG, maakt het er zeker niet beter op.

Volgens het Zuid-Koreaanse ETNews is LG degene die Huawei voorziet van OLED-panelen voor de Porsche Design Mate RS. Een gewaagde zet, want de kwaliteit van LG’s OLED-schermen op zowel de LG V30 als de Google Pixel 2 XL is zeker niet om over naar huis te schrijven.

De samenwerking tussen Huawei en LG lijkt er tevens op te duiden dat Huawei haar toekomstige vlaggenschepen gaat voorzien van OLED-schermen en langzaam gedag zegt tegen de oude vertrouwde LCD-panelen. De tijd zal het leren of de riskante zet zijn vruchten afwerpt.7 reacties

Heb je voor 1700 euro een Samsung edge look a like anno 2018 …. Knap hoor !
Kan mij niet voorstellen dat iemand met een klein beetje gevoel voor digitale privacy nog met zijn volle verstand een Huawei koopt gezien de recente ontwikkelingen.

Inkepingsloos vanwege de ouderwetse bezels trouwens ;)
@donstil: huh? Welke ontwikkelingen?
@diablogt: Deze. https://www.google.nl/amp/s/www.theverge.com/platform/amp/2018/2/14/17011246/huawei-phones-safe-us-intelligence-chief-fears
@donstil: Artikel druipt van Amerikaanse hypocrisie. Niemand heeft iets kunnen bewijzen ten aanzien van Huawei en slechte waarborg van privacy of afluister praktijken. Huawei gaat in dit geval net zo slecht met privacy om als de overige Android telefoons. Groot verschil is de SoC van Huawei die ze zelf ontwikkelen wat waarschijnlijk het gedrag van deze NSA malloten verklaart. Ze krijgen geen toegang van Huawei, dit in tegenstelling tot Qualcom en de rest van de smartphone wereld. Neem Samsung, waarom verkopen ze de Galaxy S telefoons in de VS met Qualcom SoC en de rest van de wereld hun eigen Exynos? Geloof niet alles wat je leest.
@donstil: Nee, al je gegevens, emails, browser- en zoekhistorie en overige data opgeslagen op de servers van Google, Apple, Facebook, Dropbox, enz., zijn wél een garantie voor digitale privacy?
@rrrobert: Precies ! Mensen die denken onzichtbaar te kunnen zijn maar wel moderne middelen gebruiken zijn rijp voor het Pieter Baan centrum !
Domme geouwehoer over privacy en ondertussen op linkedin, FB, twitter, whatsapp zitten en een half dozijn email adressen hebben her en der.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).