Huawei kiest beruchte OLED maker voor peperdure Mate RS

Cha-ching! Dit is de peperdure Porsche Design Huawei Mate RS
Een nogal gewaagde zet voor een toestel van maar liefst 1695 euro.

Het is alweer een week geleden dat Huawei haar nieuwe high end-smartphones presenteerde aan het grote publiek. De nieuwe Huawei P20 gaat samen met de P20 Pro en P20 Lite de strijd aan met onder andere Samsung haar nieuwe Galaxy-smartphones. Toch was er nog een ander toestel dat veel aandacht kreeg van de pers, namelijk de Porsche Design Huawei Mate RS.

Niet zo gek ook, want de inkepingloze topper beschikt over razendsnelle specs en krachtige hardware. In combinatie met het mooie design blijft het prijskaartje van maar liefst 1695 euro echter gigantisch te noemen. Dat het OLED-scherm afkomstig blijkt te zijn van LG, maakt het er zeker niet beter op.

Volgens het Zuid-Koreaanse ETNews is LG degene die Huawei voorziet van OLED-panelen voor de Porsche Design Mate RS. Een gewaagde zet, want de kwaliteit van LG’s OLED-schermen op zowel de LG V30 als de Google Pixel 2 XL is zeker niet om over naar huis te schrijven.

De samenwerking tussen Huawei en LG lijkt er tevens op te duiden dat Huawei haar toekomstige vlaggenschepen gaat voorzien van OLED-schermen en langzaam gedag zegt tegen de oude vertrouwde LCD-panelen. De tijd zal het leren of de riskante zet zijn vruchten afwerpt.

Nog geen reacties

  1. Kan mij niet voorstellen dat iemand met een klein beetje gevoel voor digitale privacy nog met zijn volle verstand een Huawei koopt gezien de recente ontwikkelingen.

    Inkepingsloos vanwege de ouderwetse bezels trouwens 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *