Huawei komt al met volgende Mate X vouwbare smartphone

Interessant
De Mate X ligt nog niet in de winkel of Huawei kondigt de volgende alweer aan.

De eerste Huawei Mate X ligt nog niet eens officieel in de schappen of het Chinese bedrijf kondigt alweer de volgende aan. De Huawei Mate Xs doet misschien vermoeden dat het om een goedkopere, kleinere versie van de Mate X gaat maar het tegengestelde lijkt waar.

Huawei kondigt de Mate Xs aan op een eigen event, zo laat DroidHolic weten. De Mate X is eigenlijk pas net gelanceerd en buiten China nog niet eens beschikbaar, maar nu al blijkt dat er een upgrade in de pijplijn zit.

Waar de huidige Mate X een Kirin 980 hanteert als rekenkrachtpatser, krijgt de opvolger een betere Kirin 990 5G-soc. Verder maakt Huawei nog niets bekend over het vouwbare toestel en op de slide die we te zien kregen is ook niet veel nieuws te bekennen. Wellicht dat het dus om een soort Plus-uitvoering gaat met een iets betere (5G) processor, wat meer RAM en misschien wat extra opslagruimte.

Het zal tot maart 2020 duren voor dat de Huawei Mate Xs gelanceerd gaat worden, maar verwacht hem niet bij je lokale MediaMarkt tegen te komen. Het hele gedoe tussen Huawei en Google, China en de V.S., maakt het onwaarschijnlijk dat we hem hier kunnen kopen.

Ondertussen maakt Huawei zich op voor de eerste Mate X, die voor het bedrijf hopelijk iets wat beter uitpakt dan de Galaxy Fold voor Samsung deed. Ook de Mate X werd namelijk keer op keer uitgesteld, maar wellicht dat het potentieel revolutionaire toestel bij tweede release in elk geval wél één geheel kan blijven. Dan hebben ze wat dat betreft tenminste een streepje voor op Samsung.

Foto @DroidHolic

Lees ook: Samsung Galaxy Fold vs Huawei Mate X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *