‘Huawei komt nog dit jaar met een Android-concurrent’

Auteur: , Geen reacties
Huawei

Moet Google zich zorgen gaan maken?

De handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten kreeg eerder dit jaar een andere wending toen Trump zich geen richten op Huawei. In mei verbood de president het voor Amerikaanse bedrijven om zaken te doen met het Chinese techbedrijf. Dat drama is verleden tijd, maar Trump heeft wel iets anders in een stroomversnelling gebracht.

Zo was al duidelijk dat Huawei achter de schermen aan eigen mobiel besturingssysteem zou werken. Met die handelsoorlog zijn de ontwikkelingen op scherp gezet. Zo scherp dat Huawei volgens Global Times al dit jaar het eigen OS gaat lanceren. Volgens de bron zal het OS, luisterend naar de naam Hongmeng , op een mid-range smartphone van 2.000 yuan gelanceerd gaan worden. Dat komt neer op omgerekend zo’n 255 euro.

De lancering moet in het vierde kwartaal zijn, rond de tijd dat de nieuwe Huawei Mate 30 verschijnt. Laatstgenoemde komt overigens wel gewoon met Android. Mochten deze geruchten kloppen dan kan dit het begin van het einde betekenen voor de lange samenwerking die Huawei heeft met Google. Huawei zal ongetwijfeld eerst willen peilen hoe men gaat reageren op Hongmeng met deze goedkopere smartphone als experiment.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).