Huawei laat broertje Honor vallen in Nederland

Honor V10 officieel
Goede service van onze Aziatische vrienden.

Enkele jaren geleden introduceerde Huawei haar goedkopere broertje Honor in Nederland. Dit submerk van Huawei is oorspronkelijk bedoeld om de jongere generatie enthousiast te maken met hoogwaardige specificaties voor een vriendelijk prijsje. Na 3 jaar is het doek echter definitief gevallen voor Honor in Nederland.

Dit bevestigt Rick Janse Kok van Huawei Nederland aan DroidApp. De hoofdfabrikant heeft namelijk besloten om één lijn te voeren met Nederland, waar vooral de focus wordt gelegd op het moederbedrijf Huawei. Ondanks dat Honor stopt in Nederland, is het submerk wel in andere Europese landen verkrijgbaar, waaronder Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

Een kleine troost voor Nederlandse gebruikers is dat de huidige toestellen wel nog ‘gewoon’ van updates worden voorzien. Ook meldt Kok dat Honor op termijn terugkeert op de Nederlandse markt. Een exacte datum wordt echter niet gegeven.

De producten van Honor waren een kleine 3 jaar te koop in Nederland via haar website Vmall. Nadat de website uit de lucht werd gehaald voor een vernieuwde website, bleef het lang stil in Nederland. Bij elke Honor release werd Nederland niet genoemd, waardoor de hoop op een vernieuwde Honor webshop met de dag slonk.

3 reacties

  1. Jammer, want ik ben erg tevreden over mijn Honor 8. Deze heb ik overigens via parallelimport naar Nederland gehaald dus no worries, dat kan natuurlijk ook nog steeds.

  2. In principe is Honor wel te verkrijgen in NL. Maar t zijn wel parraelle imports. Dat doet bijv. Belsimpel.

    Helaas kon ik geen Honor krijgen icm Tele2. Want ik wilde stiekem eigenlijk een Honor ipv mijn Huawei P10. En ik ben erg tevreden over Tele2.

    Hopelijk verandert dit in de toekomst, als Honor weer terugkomt. Want ik wil later graag verlengen bij Tele2 en een Honor bezitten.

  3. Ik heb sinds december vorig jaar een huawei P10, was eerst even wennen maar wat een topper!
    Bijzonder krachtig en vlotte specs, camera kwaliteit is belachelijk goed met de dubbele leica lens.
    Ik ben absoluut een iphone fan, maar weiger gewoon die absurde bedragen te betalen.
    Nu ben ik voor 25 euro per maand klaar terwijl een iphone met mindere specs minimaal het dubbele kwijt zou zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *