Huawei Mate 10 laat zich zien in gelekte afbeelding

M9
Is de phablet een waardige concurrent van de Samsung Galaxy Note 8?

Vorig jaar had Huawei met de Mate 9 een ware topper op de markt gezet. Onder het grote scherm zaten krachtige specs, waaronder Huawei’s eigen Kirin-chipset. Daarnaast was er al een dubbele cameralens aanwezig, iets dat Samsung enkele weken geleden pas introduceerde bij haar Galaxy Note 8. Vandaag weten we ook of de Chinese tech-gigant de trend van randloze schermen volgt.

De beruchte lekker Evan Blass plaatste namelijk onderstaande foto op Twitter van het toestel, dat overeenkomt met eerder gelekt materiaal van de Mate 10. Hoewel de schermranden zeker verkleind zijn, bevinden zich er aan de boven- en onderkant nog steeds wat dikke bezels. De merknaam aan de onderzijde is echter verdwenen en maakt vermoedelijk plaats voor een vingerafdrukscanner.

De Mate 10 beschikt over een 5,9 inch-display met een schermverhouding van 16:9. Onder de motorkap bevindt zich een intelligente Kirin 970-chipset, 6GB RAM en 64GB opslaggeheugen. Daarnaast is er een verbeterde dubbele Leica-camera aanwezig. De smartphone draait hoogstwaarschijnlijk op Android Oreo uit de doos.

Houd er echter rekening mee dat daaroverheen de EMUI 6.0 schil van Huawei zit, waarover de meningen verdeeld zijn. Mocht je gehoopt hebben op een volledig randloze Huawei Mate 10, wees dan niet getreurd: er komt naar verluidt ook een Mate 10 Pro aan, die wel aan deze eis voldoet. Na de presentatie 16 oktober weten we het zeker.

Nog geen reacties

  1. Ik vind hem voor mezelf te groot, maar puur op basis van prijs-prestatieverhouding zal de Mate 10 zeker de Note 8 partij kunnen bieden.

    Los daarvan, als ik uit eigen ervaring zie hoe de high end modellen van Huawei/Honor van de laatste twee jaar presteren, denk ik dat de Mate 10 op pure performance nog wel eens verassend goed voor de dag kan gaan komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *