Huawei Mate 10 Pro details gelekt: serieuze Note concurrent

Huawei Mate 10 Pro
De markt van grote smartphones krijgt er een echte topper bij.

De smartphonemarkt lijkt uit te puilen van toptoestellen. Ondanks dat de high-tech mobieltjes steeds groter lijken te worden, is er nog steeds een flink gat ten opzichte van smartphones die het label ‘phablet’ verdienen. In die sector lijkt de Galaxy Note-lijn van Samsung heer en meester. Huawei wil hier echter een stokje voor steken met de release van maar liefst 3 enorm grote smartphones.

De minst spectaculaire is de Mate 10 Lite, die voor een schappelijk prijskaartje van 349 euro al te pre-orderen is in webshops. De Huawei Mate 10 is ook al gelekt, maar de meeste ogen zullen gericht zijn op de Huawei Mate 10 Pro. Het absolute pronkstuk van Huawei is niet alleen enorm krachtig, maar ziet er ook nog eens verdomd goed uit.

Mochten de eerdere berichten je nog niet overtuigd hebben, bekijk dan vooral onderstaande afbeelding van journalist en professioneel ‘leaker’ Evan Blass. Het 6 inch grote scherm beschikt over een resolutie van 2880 bij 1440 pixels, nieuwe Kirin 970 chipset met AI, 6GB RAM en 64GB/128GB aan intern opslaggeheugen.

Verder is de phablet vrij dun te noemen met een dikte van 7,5 millimeter. Desondanks zit er een flinke accucapaciteit van 4000 mAh verstopt in het toestel, beduidend groter dan de Galaxy Note 8. Op 16 oktober presenteert Huawei officieel haar nieuwe phablets. Pas dan weten we zeker of de smartphonefabrikant aan de verwachtingen heeft voldaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *