Huawei Mate 10 Pro officieel: joekel van een krachtpatser

Huawei Mate 10 Pro
Perfect is Huawei’s nieuwe phablet echter zeker niet.

Huawei heeft vandaag de nieuwe Mate 10 Pro officieel gepresenteerd. De nieuwe phablet van de smartphonefabrikant beschikt onder andere over een groot OLED-scherm en dunne schermranden. Het 6 inch-OLED-scherm heeft een resolutie van 2160 bij 1080 pixels en een beeldverhouding van 18:9, vergelijkbaar met Samsung’s Galaxy Note 8.

Slimme smartphone van Huawei
Het meest kenmerkende aan de Huawei Mate 10 Pro is de Kirin 970 chipset. De chip beschikt over ingebouwde kunstmatige intelligentie, waarmee de smartphone het gedrag van de gebruiker analyseert. Dankzij al deze slimmigheden past de chipset zich aan, waardoor zowel de accuduur als de kracht van de smartphone op de lange termijn hetzelfde blijven.

Verder is er standaard 128GB aan intern opslaggeheugen beschikbaar en zit er 6GB RAM verwerkt in de smartphone. Ook de accucapaciteit van 4000mAh is zeker niet mis. Het toestel draait uit de doos op Android Oreo en krijgt minimaal 2 jaar lang beveiligingsupdates volgens Huawei.

Daarnaast moet de dubbele camera op de achterkant zorgen voor mooie plaatjes. Er is één 12 megapixel-camera aanwezig met kleurensensor en diafragma van f/1.6. Ook is er een monochrome sensor van 20 megapixel. Aan de voorkant bevindt zich een 8 megapixel frontcamera.

Aparte keuzes
Toch is lang niet alles zo super aan de phablet van Huawei. Zo is er geen koptelefooningang aanwezig en lijkt het logo op de voorkant er nogal geforceerd opgedrukt. Daarnaast is de adviesprijs bij de release 23 november van 799 euro niet mals. Zeker wanneer je het vergelijkt met een Galaxy S8 Plus, die al flink in prijs is gedaald.

Nog schrijnender is dat de reguliere Huawei Mate 10 niet eens naar Nederland komt. Deze versie heeft namelijk wel een koptelefooningang en een LCD-display met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Ondanks het niet zo futuristisch lijkende ontwerp lijkt het alsof Huawei al haar smartphones heeft voorzien van compromissen.

Wel komt de Mate 10 Lite naar Nederland toe. Deze goedkopere variant heeft hetzelfde design als de Pro, maar beschikt over minder krachtige specs. Voor 349 euro is deze phablet vanaf 8 november te verkrijgen in Nederland.

[gv data=”dtckG3IvXO8″][/gv]

Nog geen reacties

 1. “Perfect is Huawei’s nieuwe phablet echter zeker niet.”

  Hangt er van af wat je wensen/verwachting zijn.

  “Zo is er geen koptelefooningang aanwezig”

  Draadloos muziek luisteren is toch de toekomst?

  Draadloos muziek

 2. “Daarnaast is de adviesprijs bij de release 23 november van 799 euro niet mals. Zeker wanneer je het vergelijkt met een Galaxy S8 Plus, die al flink in prijs gedaald.”

  Vreemde vergelijking. Vergelijk dan even met de S8+ (bijna even groot). Toestel van een half jaar oud die in het begin ook een adviesprijs van 899 had.

  “Nog schrijnender is dat de reguliere Huawei Mate 10 niet eens naar Nederland komt.”

  Niet officieel nee maar is gewoon te importeren hoor.

  • @ffw88: in het artikel wordt de vergelijking met de S8+ (Plus) ook gemaakt? Toestel is op dit moment vrij gelijkwaardig en een stuk goedkoper na een half jaar in de winkels te hebben gelegen.

  • @ffw88: Al die budget phones waren leuk toen ze begonnen … OP, Huawei, Xiaomi, etc.
   Nu dat ze mee doen qua looks, build quality, etc beginnen ze erg prijzig te worden maar missen allemaal gewoon nog net de puntjes op de i zeg maar voor best wel een hoofdprijs.

   Jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *