Huawei Mate 20 gelekt: regendrupnotch en 3 camera’s

Huawei Mate 20
Is de ‘Essential look’ beter dan die van de iPhone X?

Tegen het einde van het jaar kunnen we ons elk jaar weer opmaken voor nieuwe toptoestellen uit de hoge hoed van Huawei. De Chinese fabrikant maakt er een jaarlijks event van dat het haar nieuwe Mate-serie presenteert. Dankzij XDA weten we wat er zoal verwacht mag worden van de te verschijnen Huawei Mate 20.

Op basis van een betrouwbare bron is er een prototype van de Mate 20 gemaakt. Ook eerder verkregen firmware-bestanden hebben hieraan bijgedragen. In de renders zien we dat de inkeping van Huawei’s phablet bijzonder veel lijkt op die van Essential. Ze hebben er zelfs nog een speaker boven weten te maken.

Huawei Mate 20

Naar verluidt krijgt de Mate 20 een 6,3 inch Full HD+-AMOLED-scherm, Kirin 980-processor, een accucapaciteit van 4200 mAh, 6GB RAM met 128GB aan intern opslaggeheugen én Android 9.0 Pie uit de doos. Draadloos opladen behoort eveneens tot de mogelijkheden.

In tegenstelling tot de ’trend’ is er bij de reguliere Mate 20 wel nog een 3,5mm koptelefoonaansluiting te vinden aan de bovenkant. Aan de onderkant bevindt zich een tweede speaker én USB-C-poort. De achterkant is het minst zeker van alle renders. Het ziet ernaar uit dat er drie camera’s aanwezig zullen zijn, vergelijkbaar met de Huawei P20 Pro. Het is de verwachting dat we in oktober of november de Mate 20 officieel te zien krijgen.

5 reacties

  1. Nee, nee, nee! Fabrikanten, let nou eens op symmetrie.
    Als je onder een rand plaatst, of dat nou om een technische reden is of iets anders, plaats dan boven een rand van de zelfde dikte.
    Kijk naar Samsung, de Galaxy 8 en 9, die doen dat wel goed.
    Om meer schermruimte te maken mag je mijns inziens pas een notch overwegen nadat je eerst de onderste rand hebt verwijderd. Zie iPhone X.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *