Huawei Mate 30 Pro nu ook bij onze buren te koop

Huawei Mate 30 Pro nu ook bij onze buren te koop
Zou de smartphone ooit nog naar Nederland komen?

Stukje bij beetje brengt Huawei de in oktober geïntroduceerde Mate 30 Pro naar de Europese markt. Het begon met een release in Spanje, later Zwitserland en nu heeft het Chinese techbedrijf de Mate 30 Pro ook in Duitsland gelanceerd. Het is de eerste smartphone zonder Google-diensten die we van Huawei hier in Europa zien.

Vanaf 12 december is het toestel bij onze Oosterburen te koop. Je kunt dus de grens oversteken als je er echt eentje wil kopen. Vooralsnog is niet duidelijk of Huawei de Mate 30 Pro in de Benelux gaat lanceren. Het techbedrijf zal een kleine markt bedienen, want Android smartphones zónder Google-diensten zijn niet bepaald gewild. Als je iets exclusiefs wilt heb je wel wat anders in huis. Dikke kans dat je vrienden geen Huawei Mate 30 Pro hebben.

Goedkoop is de smartphone niet. Volgens Giga.de gaat de Mate 30 Pro namelijk 1.100 euro kosten. Serieus veel geld voor een smartphone waar niet eens YouTube of Gmail op beschikbaar is. Via een omweg is de APK van zo’n app wel te downloaden. Indirect kun je dus gebruik maken van Google-diensten op de Mate 30 Pro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *