Huawei telefoon kopen

Huawei Mate 30 Pro voor stevig prijsje naar Nederland

Helaas zonder Google Services.

We wisten eind vorige maand al dat Huawei met hun nieuwste vlaggenschip, de Huawei Mate 30 Pro, naar Nederland zou komen. Het was tot dusver daarentegen nog niet bekend wat het verstoten Chinese smartphonemerk ervoor zou vragen. Dat, samen met de releasedatum, is nu bekendgemaakt door Huawei.

Vanaf morgen 21 februari komt de Huawei Mate 30 Pro uit in Nederland. Althans, in één MediaMarkt in Amsterdam. Het toestel zal in beperkte oplage beschikbaar zijn, waarschijnlijk omdat deze high-end smartphone niet verrijkt zal zijn met de Google Services. Huawei zelf heeft al uitgelegd hoe je eventueel via een omweg alsnog met Google aan de haal te kunnen.

De Mate 30 Pro is in principe een ontzettend solide smartphone. Het toestel heeft een ,53″ OLED display, wordt aangedreven door een Kirin 990 processor, 8GB RAM en heeft 128GB of 256GB opslagruimte. Wat betreft camera’s zit je ook behoorlijk goed; de Mate 30 Pro heeft een quad-setup van 40MP, 40MP (ultra-wide), 8MP (telelens) en een tof-sensor.

Wat betreft accu zit je ook gebakken, want met 4500mAh (40W laden of 27W draadloos) gaat het toestel als het goed is niet alleen ontzettend lang mee, maar is ook nog razendsnel opgeladen. Dat alles komt dus naar Nederland, of ja, Amsterdam, voor een totaalprijs van minimaal €1099,-.

Lees ook: Huawei Mate 30 Pro vs Samsung Galaxy Note 10+

5 reacties

 1. Wat ik me afvraag; Huawei levert sinds enige jaren de Phone Clone tool, waarmee je al je apps, gegevens en bestanden 1 op 1 van je oude naar je nieuwe (Huawei of Honor-) kunt kopiëren. Neemt die dan die Google apps niet mee?

  Trouwens, bijna 1100 euro voor een telefoon… of daar nu een Huawei-, Samsung- of Apple logo op staat, aan mij is dat niet besteed.

  • @rrrobert: Goeie vraag! Ik neem aan van niet. Of wellicht dat de apps wel meeverhuizen maar een foutmelding geven bij het opstarten of zo?

   Hoe dan ook, helemaal mee eens dat ruim duizend ballen ontzettend heftig is. Het is maar de vraag waar je het geld aan uit wilt geven want dat zijn ‘fun coupons’ voor een gaming PC of een auto. Maar het voordeel van die investeringen is dat je er (als het goed is) veel langer plezier van hebt.

  • @rrrobert: Ja, dan neemt ‘ie de apps gewoon mee. De apps die echt gebruik maken van GMS (google mobile services) werken echter niet goed. Bijvoorbeeld apps die gebruik maken van Google Maps-data of WhatsApp dat via Google Drive een backup wil maken. Chrome werkt ook, maar kun je weer je Google Account niet aan koppelen. Etc. Binnenkort de Huawei Mate 30 Pro review hier op Apparata!

   • @rubenpriest: dank voor de toelichting. Op zich hoeft het ontbreken van de Google apps nog niet zo’n issue te zijn; zo’n beetje elke producent van custom roms biedt wel apart te downloaden en installeren apk bestand aan (meestal gapps.apk) omdat ze deze niet mogen bundelen met hun rom zelf. Misschien iets om mee te nemen in de review?

    Ben heel benieuwd hoe de Mate 30 Pro zich staande houdt t.o.v. de concurrentie.

 2. Kansloze prijs ….
  Logisch dat 1 mediamarkt ze verkoopt want het zal letterlijk geen storm lopen.
  Dit soort bedragen NU (bijna maart 2020 !) betalen voor dit toestel is alleen aan debielen besteed.
  Zeker met de Xiaomi Mi note 10 (Pro) die iets meer als de helft kost en vrijwel alles beter doet en Google ondersteuning heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *