Huawei Mate X is uitgesteld

'Huawei Mate X is uitgesteld'
Het gaat niet goed binnen de wereld van vouwbare smartphones.

Met het uitstellen van de Samsung Galaxy Fold waren de ogen gericht op Huawei, met de Mate X. Huawei was de tweede grote techgigant die bekendmaakte spoedig met een vouwbare high-end smartphone op de markt te komen.

Die realiteit staat op wankelen. Volgens The Wall Street Journal is de lancering van de Mate X uitgesteld. De smartphone heeft nooit een specifieke releasedate gekregen, maar zou deze zomer op de markt moeten komen. Die doelstelling gaat Huawei volgens de berichtgeving niet halen. In plaats daarvan komt de Mate X pas in september op de markt, aldus het bericht.

Huawei zou de release uitgesteld hebben om nog een periode aan de smartphone te werken. Ook het Chinese techbedrijf heeft natuurlijk de ontwikkelingen met betrekking tot de Samsung Galaxy Fold meegekregen. Ze willen koste wat het kost een vergelijkbaar drama voorkomen en een technisch goede smartphone lanceren. Daarnaast ligt Huawei onder vuur door alle ontwikkelingen met betrekking tot de Chinese handelsoorlog. Het zal dus nog wel enkele maanden duren voordat de Mate X in de winkels komt te liggen. De Huawei Mate X gaat maar liefst 2.600 dollar kosten.

Lees ook: Samsung Galaxy Fold vs Huawei Mate X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *