Huawei Mate X volgt Galaxy Fold: phone wéér uitgesteld

Komt ie dan he
Ook bij Huawei loopt de hele opvouwbare phone-hype in de soep.

Hoewel de smartphone-liefhebbers nog twijfelen over of een opvouwbare smartphone-tablet-hybride het stevige prijskaartje wel waard is, twijfelt Huawei of ze überhaupt nog in dit millennium met een dergelijk toestel komen. De Huawei Mate X is namelijk alweer uitgesteld. Wat is er toch aan de hand?!

In eerste instantie zou Huawei in de zomer van dit jaar met de opvouwbare Mate X komen, maar dat werd op het laatste moment verschoven naar september. Nu is ook die releasedatum verschoven naar ‘ergens dit jaar nog’, zo meldt TechRadar. Waarom het niet gaat lukken om het toestel enigszins op tijd te lanceren is niet bekend gemaakt. Vermoedelijk ligt de Huawei Mate X ergens in november in de schappen.

Toen opvouwbare smartphones werden aangekondigd stond de smartphone-industrie op z’n kop en werd het woord ‘revolutionair’ (ook door mij) zeer regelmatig in de rondte geslingerd. In werkelijkheid is het uitbrengen van deze sci-fi technologie vooral fiction en nog geen werkelijkheid.

Ik refereer natuurlijk naar het hele Samsung-fiasco rondom de Galaxy Fold. Hoewel de review-toestellen in eerste instantie als geweldig werden ervaren, ging het al snel bergafwaarts nadat meerdere exemplaren binnen een dag of 2 kapot gingen. Desalniettemin krijgt Samsung vooralsnog toch wat het hoopte: de primeur. Als alles enigszins volgens schema loopt dan zal Samsung alsnog de eerste grote opvouwbare smartphone op de markt worden.

Lees ook: Samsung Galaxy Fold vs Huawei Mate X

Eén reactie

  1. Ik zie het nu van zo’n opvouwbare telefoon niet echt in. Ja, je kan je telefoon als telefoon en tablet in één gebruiken, maar daardoor zit je met een erg groot apparaat in je zak. Vrij dik, eigenlijk te groot voor je broekzak en te fragiel voor in je achterzak. Om maar niet te spreken over de te lange blootstelling aan hitte. Iets wat Samsung per definitie niet de ether in wel slingeren, is dat de telefoons met dit soort schermen absoluut niet langer dan een kwartier in de zon gebruikt kunnen worden (liefst helemaal niet), ivm inbrand gevaar (of hoe je het kok noemen wilt). Hetzelfde geldt voor Huawei, waarschijnlijk mede de reden waarom zij hun release hebben uitgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *