Huawei: Meer dan 4GB RAM is complete onzin

RAM van een PC
Smartphones worden steeds geavanceerder maar hebben we het limiet bereikt?

PC-gamers en smartphone-puristen zullen regelmatig twijfelen of ze wel genoeg RAM hebben. Soms draait je telefoon zo traag of is je PC zo aan het rotzooien, dat je direct begint te twijfelen aan je hoeveelheid RAM. Onzin, zegt Huawei-executive Lao Shi in een post, aldus Giz China.

Processorsnelheid, chipgrootte, batterijverbruik; smartphones lijken iedere week sneller, compacter en zuiniger te worden. Toch is het volgens Shi niet nodig om flink te investeren in RAM. Het fysieke geheugen is volgens de Chinese topman veel te duur om verder uit te breiden. Hij stelt zelfs dat veel Huawei-modellen beter zouden draaien met 4GB RAM dan met 6GB RAM.

Het besturingssysteem moet volgens Shi gewoon zoveel mogelijk geoptimaliseerd worden. Hij haalt iOS als voorbeeld aan en stelt dat Apple hun besturingssysteem simpelweg ontzettend goed heeft geoptimaliseerd. En daar zit wat in. Meer RAM betekent minder ruimte voor andere onderdelen (of een grotere telefoon) en meer batterijverbruik.

Wat denk jij? Is een zakcomputer met 16GB RAM de standaard in de nabije toekomst of heeft Shi gelijk en hebben we nauwelijks meer RAM nodig? Laat het hieronder weten.

5 reacties

 1. Inderdaad een goed voorbeeld. Bij Apple weten ze vaak met mindere specificaties betere prestaties te halen. Dus het gaat om het optimaliseren van je hardware, niet zozeer het upgraden ervan.

  Daarbij is er nog een dingetje waar je rekening mee moet houden voordat iedereen 128 GB RAM, 32 GB GPU en een mega snelle M7 processor wenst. Verbruik. Dus al die hardware upgrades zijn wel leuk, maar je moet er wel een tijdje mee kunnen werken.

  Kortom: de beste man heeft gelijk (alhoewel ik het zeker eens ben met @F612S: over 15 jaar is het allemaal te weinig).

  • @willeme: Als je een resolutie uit 2011 aanstuurt en niet kan multitasken dan is het idd wel genoeg ….
   Voor een systeem als Android met veel vrijheid en dus ook veel customizing van animated backgrounds in QHD en multitasking speelt het wel degelijk een rol.
   Niet meer dan normaal.

   • @turbobrick: ja. Voor die kleine simpele dingen die je noemt heb je echt niet meer dan 4GB RAM nodig. Kunnen zelfs computers prima op draaien, dus een telefoontje moet ook wel lukken. Als Android dan écht 6-8GB RAM nodig heeft dan klopt mijn punt, en nog belangrijker, van die meneer van Huawei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *