Huawei met gat in scherm gespot

Auteur: , Geen reacties
HuaWei-Nova-4-met-gat-in-scherm

Geen zorgen, dat hoort zo.

Sinds smartphones een selfie-camera en soms ook een gezichtsherkenningssensor aan de voorzijde van het toestel hebben, biedt dit hoofdbrekens voor fabrikanten. Aan de ene kant moeten zij die sensoren kwijt, maar aan de andere kant willen klanten zo veel mogelijk oppervlak van het scherm voor het beeld gebruiken. Eerdere oplossingen zoals de notch of de inkeping in het scherm blijken klanten niet te waarderen.

Daarom is er een nieuwe oplossing bedacht die wel eens dé trend voor 2019 kan worden, de smartphone met een gat erin. Samsung kondigde al aan hiermee bezig te zijn, maar HuaWei wil de primeur en daarmee het derde telefoonmerk ter wereld worden. Zij kondigen aan dat zij al in december van dit jaar hun HuaWei Nova 4 willen lanceren. Ze willen niet veel over het toestel kwijt dus er wordt veel gespeculeerd. Groot was dan ook de verrassing voor aandachtige kijkers van de livestream van het Chinese superidool Jackson Yee. Bij een verjaardag horen natuurlijk kadootjes en laat hij van HuaWei nu net een mobiele telefoon hebben gekregen. Nog toevalliger, deze telefoon heeft, zoals je op de still van de livestream duidelijk ziet, linksboven in het display een gaatje.

Verder gaan er vooral veel geruchten over dit toestel. Zo zou het voorzien zijn van een Kirin 980 processor, drie camera’s op de achterzijde hebben en een hoge beeld/scherm ratio.
HuaWei heeft met een teaser alleen laten weten dat het toestel in december beschikbaar komt.

Hieronder zie je het gat nog nauwkeuriger in close-up.
HuaWei-Nova-4-close-upEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).