Huawei Nova 4: het definitieve afscheid van de notch?

Huawei Nova 4
Huawei laat in navolging van Samsung zien hoe het moet.

Maak kennis met de Huawei Nova 4, een smartphone met randloos scherm, maar zonder notch. Huawei kiest ervoor om een kleine uitsparing te maken voor de camera en that’s it. Over de camera gesproken: de Nova 4 schiet 48-megapixel foto’s met de achtercamera. Selfies maak je in 25 megapixels.

Het scherm van de Nova 4 is 6,4″ groot en heeft een resolutie van 2310 bij 1080 pixels. Verder krijg je 8GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. De vingerafdrukscanner zit aan de achterkant van het toestel. Opvallend genoeg kiest Huawei voor de Kirin 970-processor, die ook al in de P20 Pro zat. Dat terwijl de nieuwere Kirin 980 al zo goed als klaar voor gebruik is.

De Huawei Nova 4 gaat in eerste instantie alleen in de verkoop in China, waar je er omgerekend zo’n 450 euro voor betaald. Later volgt een officiële release in Europa.

Nog geen reacties

  1. Fraai hoor.

    Qua rekenkracht kom je met de Kirin 970 trouwens maar weinig te kort. Het is alsof je een sportwagen met een topsnelheid van 250 km/u vergelijkt met een die 300 km/u kan. Die laatste is beter, maar in de dagelijkse praktijk merk je er maar weinig van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *