Huawei P20 is de concurrentie nu al één stap voor

Huawei P20 release
Het wachten waard?

Huawei pakt het dit jaar volledig anders aan met haar smartphone release. Waar het vorig jaar de Huawei P10 met trots presenteerde op het Mobile World Congress, moeten we nu toch iets langer wachten. De Huawei P20 verschijnt namelijk 27 maart op een Huawei evenement in Parijs. Naast de P20 verschijnen er naar verluidt nog twee andere smartphones, vermoedelijk de Plus- en Lite-variant.

XDA Developers meldt echter dat de P20 met een wel heel opmerkelijke ‘feature’ mee wordt geleverd. Het nieuwe vlaggenschip draait namelijk uit de doos op Android 8.1 Oreo, de allernieuwste versie van Google’s nieuwe software. Hoeveel Huawei eigen EMUI 8.1-schil van Android Oreo over laat, is nog even afwachten geblazen. Bij een concurrent zoals Samsung of LG mag je blij zijn als er Android 8.0 wordt meegegeven.

Naast software heeft de Huawei P20 erg veel weg van de Mate 10 Pro. Zo is er ook een Kirin 970-chipset aanwezig, dunne randen, dunne randen en een beeldverhouding van 18:9. De nieuwe P20 komt naar verluidt met drie camera’s aan de achterkant. Een van de lenzen zou beschikken over een 40-megapixelsensor.

De kunstmatige intelligentie die aanwezig is op Huawei’s vlaggenschip moet ervoor zorgen dat de kiekjes zowaar nog beter worden. Dankzij de hybride zoomfunctie kun je beelden tot wel 5 keer vergroten. De 24 megapixel frontcamera is ook het vermelden waard. De rest van de Huawei P20 specs weten we over iets minder dan 2 maanden.

2 reacties

  1. Als deze telefoon net als voorgaande jaren 200-300 euro goedkoper is dan de Koreaanse concurrentie dan is dit zeker de moeite van het wachten waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *