Huawei P20 Pro gaat als een trein en verslaat voorganger

Auteur: , 1 Reactie
Huawei P20 Pro

De unieke smartphone met driedubbele camera lijkt in de smaak te vallen.

Enkele weken geleden presenteerde Huawei haar P20 Pro, het eerste vlaggenschip met een driedubbele camera op de achterkant. In combinatie met de kunstmatige intelligentie aan boord moet het toestel een echte killer zijn. Uit de eerste cijfers van Huawei (via Android Authority) blijkt dan ook dat de P20 Pro van veel bekendheid geniet.

In West-Europa is de smartphone inmiddels een maand te koop, maar in die tijd heeft het wel de verkopen Huawei P10 Plus van vorig jaar al ingehaald met een bizar percentage van maar liefst 316 procent. Dit maakt de P20 Pro Huawei’s best verkochte toestel in West-Europa ooit in slechts vier weken.

Hoewel er in Nederland ook heel wat versies over de toonbank zijn gevlogen, verdient Huawei vooral haar geld dankzij de hoge verkoopaantallen in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Voor een kort gedeelte was de Huawei P20 Pro zelfs de meest gezochte smartphone op Google in Spanje, Italië en Duitsland.

Huawei mag zich na jaren van groei tegenwoordig ook de op twee na grootste smartphonefabrikant in de wereld noemen. Het meest bizarre is nog wel dat men hier de Verenigde Staten niet eens voor nodig heeft gehad, een gebied waar het waarschijnlijk ook niet snel te vinden zal zijn.1 reactie

Ik vind hem te duur, ook al krijg je véél telefoon voor je geld – en is-tie nog steeds goedkoper dan bijvoorbeeld de Galaxy S9.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).