Samsung Galaxy S20

Huawei P40 vs Samsung Galaxy S20

Kan de Chinese prijsvechter op tegen de gevestigde orde? Nee, absoluut niet.

Huawei presenteerde eerder deze week de Huawei P40-serie en op het eerste gezicht brengt het verstoten smartphonemerk een solide smartphone. Helaas moeten we bij Huawei’s altijd de kanttekening zetten dat er geen Google Services op beschikbaar zijn. Dan moet het toestel wel helemaal vlekkeloos zijn om op te kunnen tegen de grote jongens. En dat lukt niet helemaal.

De Huawei P40-serie is een solide vooruitgang op de voorgangers, maar hoe verhoudt het instapmodel zich met de goedkoopste Samsung Galaxzy S20? Wat betreft prijs zitten de twee ‘goedkope’ modellen respectievelijk op afgerond €800 en €900. Niet belachelijk goedkoop dus, maar je krijgt er (vooral bij Samsung) een hoop voor terug.

De twee toestellen hebben allebei ongeveer een even groot scherm, maar gelijk wint Samsung het hier. Het toestel heeft aanzienlijk meer pixels en dubbel de ververssnelheid. Standaard hebben zowel de Huawei P40 als de Galaxy S20 evenveel opslagruimte, maar de P40 kan maximaal 256GB aan. Kattenpis vergeleken met de 1TB van de Galaxy S20.

En zo blijft het maar door gaan; een grotere batterij voor de Galaxy S20 die sneller oplaad en ook draadloos kan worden opgeladen. Je krijgt een IP68 rating tegenover IP53, een ultrasonische in-display vingerscanner, standaard meer RAM en ga zo maar door.

Check de volledige vergelijking hieronder:

[table “262” not found /]

Dit is niet de eerste vergelijking die Samsung keihard wint. Sterker nog, we hebben nog geen toestel gevonden wat op kan tegen de Galaxy S20-serie. Je checkt ze hier allemaal.

2 reacties

    • Dat is de Huawei P40 Pro! De Huawei P40 heeft geen draadloos laden en heeft één selfie camera (en een infrarood camera). Ik merk dat er veel verschillende informatie is over de Huawei P40, maar op basis van de informatie op de officiële website kan ik bevestigen dat alle informatie correct is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *