Huawei presenteert de P9 en de P9 Plus

Huawei presenteert de P9 en de P9 Plus
Huawei heeft zojuist twee nieuwe smartphones gepresenteerd: de P9 en de P9 Plus.

De P9 zal beschikken over 3 GB werkgeheugen en 32GB of 64GB opslagruimte, terwijl de Plus-versie over 4 GB RAM en 64 GB opslagruimte beschikt. De P9 is uitgerust met een scherm van 5,2 inch, terwijl de Plus ietsje groter is met een 5,5 inch-scherm. De toestellen beschikken over de Kirin 955-octacoreprocessor, die door Huawei zelf is ontwikkeld.

Het meest opvallende is misschien wel de camera van beide smartphones. Beide toestellen zijn uitgerust met twee 12 megapixel-camera’s aan de achterzijde. Hierdoor is het mogelijk om achteraf nog scherp te stellen en scherpte-diepte te creëren. De camera’s zijn tot stand gekomen in samenwerking met Leica.

Huawei kondigt twee nieuwe toestellen aan

De Plus-versie beschikt over een iets grotere accu van 3400mAh, terwijl de kleinere variant het met 3000 mAh-variant doet. De toestellen zijn gemaakt van aluminium en draaien op Android 6.0. Daarnaast beschikt de P9 Plus over een drukgevoelig scherm.

De P9 en P9 Plus zullen vanaf 16 april beschikbaar zijn in ons land. De P9 zal te koop zijn vanaf 599 euro. Voor de Plus zal je iets meer moeten neertellen: 749 euro.

[gv data=”e4TXO49n0P8″][/gv]

2 reacties

  1. Ik geloof wel in het dubbele camera concept maar niet als de uitwerking namaak “scherpte diepte” betekend. Zoals LG het doet (Broedhoek en zoom) spreekt mij persoonlijk veel meer aan, maakt het een stuk minder alleen maar een gimmick.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *