Huawei presenteert eigen ‘Android Pie bèta’

Huawei P20 Pro
Wat heeft Huawei’s eigen EMUI-schil ons te bieden in Android P?

Huawei presenteerde vorige week met gepaste trots de Huawei Mate 20 Lite, het eerste Mate-toestel van dit jaar. Over een dikke maand zien we de reguliere en Pro-variant van de Mate 20, maar tot die tijd is er nog genoeg te melden over de Chinese smartphonefabrikant. Zo ook over haar eigen EMUI-schil, de laag die standaard over de Android-software geprogrammeerd wordt.

EMUI 9.0 is de nieuwste versie die Android Pie moet verrijken. EMUI geeft niet alleen een eigen uiterlijk aan Huawei’s Android-software, maar maakt ook aanpassingen en toevoegingen qua features. Zo is onder andere het aantal opties in het instellingenscherm teruggeschroefd van 940 naar 843.

Een andere handige vernieuwing is dat de tabbladen niet meer boven in het instellingenscherm worden getoond maar aan de onderkant. Handig wanneer je een joekel van een smartphone hebt. Ook is de starttijd van applicaties gereduceerd met een flinke 12,9 procent, én is er een Huawei password manager aanwezig. Deze onthoudt én vult wachtwoorden voor je in, mits je dit wilt uiteraard.

Op dit moment zijn deze features enkel te vinden in het EMUI 9.0 bètaprogramma. Per land zijn er echter 100 deelnemers maximaal in te schrijven. De volgende toestellen komen in aanmerking voor het bètaprogramma: Huawei Mate 10, Mate 10 Pro, Huawei P20 (Pro), Honor 10, Honor View 10 en Honor Play.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *