Huawei start hilarische middelvinger-campagne tegen Apple

Slim of smerig?
Gratis spullen uitdelen in het hol van de leeuw. Slim, of smerig?

Fans van welke beroemdheid, sport of welk smartphonemerk dan ook zijn tot gekke dingen in staat, bijvoorbeeld overnachten voor de deur van een winkel. Zo ook Apple fans, die in Singapore aan het wachten waren op de release van de iPhone XS. Dat leverde een perfecte kans op voor Huawei om eens even een gigantische middelvinger naar het Amerikaanse merk op te steken.

Er zijn talloze manieren om smartphones te beoordelen en een daarvan is de batterijduur; volgens sommigen bij iPhones verschrikkelijk karig. Waarschijnlijk dat Huawei daarom een powerbank aan overnachtende Apple-heads cadeau deed.

In totaal zouden er zo’n 200 van die gadgets zijn uitgedeeld. En nee, het waren geen goedkope Chinese batterijtjes van een paar duizend mAh. We hebben het hier over krachtpatsers van 10.000 mAh. Daar kun je heel wat iPhones mee opladen. Op de verpakking stond uiteraard het Huawei-logo, alsmede de tekst “Hier, een power bank. Die zul je nodig hebben. Namens Huawei.”

De concurrentie tussen Huawei en Apple is de laatste tijd zeker niet kalmpjes. Eerder zette het Chinese merk een busje tegenover een Apple-winkel in London. Dat busje deelde fruitsap uit, ‘JU%CE that lasts’ genoemd, waar volgens de tekst op het busje geen sporen van appel in zaten. Ondertussen maakt Huawei zich klaar voor de release van de Huawei Mate 20 en dan moet je een streepje voor krijgen.

Het is met andere woorden geen geheim dat de Chinezen de jacht op de gevestigde orde in de smartphone-wereld heeft geopend. Een jaar geleden zat Huawei Apple al op de hielen en recentelijk haalde het Chinese bedrijf hun concurrent al in op basis van verkochte eenheden. Het merk ging zelfs zo ver dat ze beweerden de notch te hebben bedacht, en dus niet Apple.

Tja, moddergooien is ook een strategie. Overigens hoeft Apple zich niet te verlagen tot deze agressieve marketing-strategieën, want Huawei saboteert zichzelf al relatief vaak. Zo hebben we tot 3 keer toe al geschreven over misleidende campagne’s, waaronder deze neppe foto, een andere neppe foto en neppe reviews die klanten allemaal moesten overtuigen dat Huawei het beste was.

Foto @Huawei via @CNET

18 reacties

 1. Als je zo die hard fan bent dat je voor de winkel gaat slapen, dan is zo’n powerbank een extra die ze met open handen aannemen maar de boodschap erachter op een donkere plek steken. Als je zo die hard fan bent blijf je bij Apple en ga je niet naar Huawei.

 2. Ja echt hilarisch … mijn iphone x was al niet leeg te trappen en met ios 12 is het nog beter … houd met gemak 35 % over. Dankzij TECHNIEK houd de xs het zelfs nog een half uur langer vol (met een nog kleinere accu) … dus of het nu echt reclame is voor huaweii ??

   • @turbobrick: grappiger .. je hebt na jaren IOS updates nog steeds niet door dat het bij iedere update zogenaamd “slechter” is. Wanner dat waar zou zijn zitten we inmiddels op 1 uur gebruik voordat ie leeg is.

    Opnieuw indexeren en achtergrond werk is in de meeste gevallen de oorzaak de eerste dagen tot week.

    Ook mensen die stiekum meer features aant proberen zijn. Meestal wijzen dezelfde “tests” na een paar weken dat de meeste er op vooruit zijn gegaan.

    Ik zit hier niet een potje te liegen. Ik ben 44 en een grote jongen verder. Voor de update 20 tot 25% … na de update idere avond 35+% . Ook zie je meer mensen klagen dan positief zijn op het forum geneuzel. Dat geeft een scheef beeld

    Last but not least … mischien heb ik een andere combi van settings / apps. Mischien dat de app versie van facebook een ios 12 bug heeft bijvoorbeeld terwijl ik gewoon de webversie gebruik ( voorbeeld ). We hebben dit voorheen gezien met de youtube app die jaren de boel heeft leeggetrokken op ios bijvoorbeeld.

   • @turbobrick: ow wat ook nog zou kunnen. Bij ieder nieuwe jaarlijkse update doe ik als volgt.

    1) update naar ios 12 (ota)
    2) terug naar fabrieks instellingen
    3) backup terug
    4) apps ed opnieuw instellen
    5) reset

    Zo heb ik eens per jaar alles vers en blijft ie lekker lopen.

    • @dgh74: 1 van de objectieve testen en dus niet gebruikers ervaringen is die van Tweakers.
     Ga maar eens kijken wat ze hebben gedaan om zo nauwkeurig mogelijk te meten en dus met feiten te komen.

     IOS 12 verbruikt op dit moment gewoon MEER stroom. De ene keer amper meer maar in sommige gevallen fors meer.

     I rest my case.

     • @turbobrick: en lees de comments van de GEBRUIKERS er onder.

      En grapig dat je nu tweakers ineens “objectief” noem. Ik heb je wel eens anders gehoord toen ze iets positiefs over apple te typen hadden.

      Maar goed … heb nu bergen websites bekeken in de afgelopen week. En de IOS 12 release is nu juist DE versie waar ik de minste batterij issues zie. Endgadget / 9to5mac en ga zo maar door. GEEN WOORD over batterij issues of “objectieve tests” die anders doen geloven.

 3. > Het merk ging zelfs zo ver dat ze beweerden de notch te hebben bedacht
  Als dat zo is dan ga je dat toch stil houden? En zeker niet aan de grote klok hangen.

  • @koeberg: Apple is meester om iets te rebranden. Fancy naam geven aan iets dat al bestaat.

   Net als nu met de XR, hebben ze een spannende naam gegeven aan een 720P LCD scherm. Toch knap dat je een 2012 scherm weg kan zetten in 2018.

   • @turbobrick: let maar op … gaat een prima scherm worden .. zelfs met die ppi.

    Zoals ik reeds heb verteld toen ik mijn z had aangeschaf … ja het scherm is mooier … maar vond ut niet wereldschokkend na alle oled hypende fandroids

    • @dgh74: je gaat nu terug naar een 2012 resolutie, weet niet of je dat door hebt.
     Je kan met een hippe naam een heel eind komen maar uiteindelijk speelt resolutie gewoon een rol.
     Echte HD content kan je niet eens als zodanig display en.
     Oh, wacht … Ik voorspel je antwoord wel even ” boeit niemand “. “Wie kijkt er nou Netflix op zijn mobiel ! “. Etc etc etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *