Huawei verovert derde plek Nederlandse smartphone markt

Huawei Ascend P2
Na respectievelijk Samsung en Apple heeft het Chinese Huawei sinds enkele weken de nummer 3 positie op de Nederlandse smartphone markt in handen.

Robbert de Graaf, Director Consumer Business Group van Huawei Technologies Benelux BV: “De top 3 is vanaf het begin ons streven geweest, dat we deze plek zo snel hebben kunnen bereiken is natuurlijk geweldig. Uiteraard is het een momentopname, maar het betekent dat we met goede smartphones voor een goede prijs langzaam maar zeker Nederland aan het veroveren zijn. Belangrijk onderdeel van ons succes is de in juni geïntroduceerde Ascend P6, met 6,18 mm de dunste smartphone ter wereld. De P6 is inmiddels in wit, zwart en roze verkrijgbaar en laat wekelijks mooie groeicijfers zien. En dit is nog maar het begin!”

Naast de Ascend P6, zorgen de 6,1 inch Ascend Mate phablet, de Ascend P2, de Ascend G510, de Ascend W1 en de Y300 voor succes. Onlangs kondigde Huawei de Ascend G700 aan; een dual-sim smartphone met een 5 inch HD scherm.

Op een vierde plek staat Sony, en het verschil tussen beide merken zou relatief klein zijn. Deze posities zijn gebleken uit verkoopcijfers van onderzoeksbureau GfK.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *