Huawei verslaat Apple in smartphone-race

En dat met die handelsoorlog!

Huawei is erin geslaagd om Apple te verslaan als het gaat om de verkoop van de smartphones. Dat blijkt uit cijfers afkomstig van de Strategy AnalyticsCounterpoint Research en Canalys. Is het knap dat Huawei dit voor elkaar heeft gekregen? Ja en nee.

Zo is Huawei niet super aantrekkelijk meer in Europa. Door de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China hebben de nieuwste smartphones van Huawei geen Google diensten meer. Daar staat tegenover dat Apple alleen maar iPhones verkoopt en Huawei een heel pallet aan smartphones heeft.

Apple staat nu op de derde plaats met 198,1 miljoen verkopen. Huawei op plek twee met 240,6 miljoen verkopen. De koning is nog steeds Samsung. Het Zuid-Koreaanse techbedrijf heeft de toppositie in handen met 298,1 miljoen verkopen. De top 5 bestaat verder uit Xioami (125,5 miljoen verkopen) en OPPO (120,2 miljoen verkopen).

Huawei maakte de grootste groei van 17 procent in vergelijking met 2018. Daarna volgen Xiaomi en OPPO met beiden een groei van 4 procent. Apple leverde juist 7 procent marktaandeel in. Samsung won 2 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *