Huawei verslaat audiokwaliteit Apple en Samsung met deze phone

Netjes Huawei
Zelfs de peperdure iPhone 11 Pro Max en Galaxy Note 10+ kunnen niet tegen Huawei op.

Tot dusver schreven we regelmatig over de tests van DxOMark in een iets andere context. Het medium werd populair dankzij de objectieve, bijna wetenschappelijke tests van de fotocamera’s van smartphones. Nu hebben ze hun ‘MO’ uitgebreid en testen ze op eenzelfde betrouwbare manier audio. En uit die nieuwe test rolt een winnaar. Nee, niet de iPhone 11 Pro, niet de Galaxy Note 10+, maar de Huawei Mate 20 X.

Zoals gezegd is DxOMark begonnen met een audio-test en daar zijn ondertussen een handjevol toestellen bij betrokken. De Mate 20 X kwam er het beste uit in de test, met Apple op de hielen van Huawei met zowel de iPhone 11 Pro Max en iPhone XS Max. Daaronder positioneert Samsung zich met de Galaxy Note 10+ en Galaxy S10. Bijna helemaal onderaan bungelt Huawei’s Honor ironisch genoeg ook met de met de 20 Pro terwijl Sony de hekkensluiter is met de Xperia 1.

Het platform meet de toestellen op een aantal factoren, waaronder Timbre, Dynamics, Spatial, Volume, Artefacts en Background noise. Zowel het opnemen van geluidsfragmenten (bijvoorbeeld tijdens het schieten van het video) als het terugspelen van ‘gewone’ fragmenten wordt getest.

De Huawei Mate 20 X wint het op allebei die gebieden met respectievelijk 76 en 70 op Playback en Recording. De iPhone XS Max zit er op beide vlakken slechts één puntje onder terwijl. Opvallend is dat de nieuwere iPhone 11 Pro Max een 72 en 68 scoort voor de twee overkoepelende categorieën. Je zou zeggen dat een duurdere, nieuwere smartphone doorgaans beter zou presteren.

Ook de Samsung Galaxy Note 10+ en Galaxy S10+ zitten er niet belachelijk ver vanaf. De Honor 20 Pro haalt op Playback een 51 terwijl de reeds uitgekomen Xperia 1 van Sony een schammele 39 haalt in de Playback subcategorie. Opvallend is dat datzelfde toestel wel boven de Galaxy Note 10+ en Honor 20 Pro uitkomt bij Recording.

Concluderend is de top 3 in beide subcategorieën gelijk en het advies is duidelijk; de Mate 20 X heeft het beste geluid, maar een iPhone XS Max komt erg in de buurt. Ga je voor de nieuwere iPhone 11 Pro Max, dan zit je nog steeds gebakken terwijl de Samsung Galaxy Note 10+ net acceptabel genoeg is. Maar ja, wil je per se een Android smartphone, dan is de Note 10+ kwa geluid de beste keuzen, want met Huawei moet je wat omwegen bewandelen om überhaupt fatsoenlijk van het besturingssysteem gebruik te maken.

Lees ook: Snapdragon 855 (+) vs Huawei Kirin 990 – welke CPU is beter?

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *