Huawei vraagt goedkeuring voor absurd grote smartphones

Is dit misschien iets te groot?
Hebben we de maximum grootte bereikt?

Huawei vraagt goedkeuring voor een tweetal nieuwe, nog niet getitelde smartphones. Een van de toestellen is niet alleen gedecoreerd met een kunstlederen achterkant, maar sport tevens een scherm dat schreeuw ‘GROTER KUNNEN WE HET NIET MAKEN!’ Nee, hoeft ook niet hoor!

De Huawei ARS-AL00 (zwart) en de Huawei ARS-TL00 (wit) lijken allebei extreem veel op de Honor 8X Max. Onder de motorkap zijn de twee onbekende modellen daarentegen meer dan een rebranding van de 8X Max.

Ja, de camera (16 MP), notch en vingerafdrukscanner zijn bij beide modellen hetzelfde als bij het toestel van zustermerk Honor, maar het hart van de nieuwe toestellen is anders. Zo krijgt de nieuwe zwarte Huawei een niet nader genoemde processor geclockt op 1.95GHz, wat ietsje hoger is dan de 1.8GHz van de 8X Max’s Qualcomm Snapdragon 636.

Ook krijgt de zwarte uitvoering een sexy (of spuuglelijk, afhankelijk van je voorkeur) kunstlederen achterkant inclusief nepstiksel en heeft hij een kolossale schermgrootte van 7.12-inch, net zoals de 8X Max. De witte editie krijgt een iets bescheidener scherm van 6.5-inch en een processor geclockt op 2.2GHz.

Het is dus nog niet bekend wat voor naam de nieuwe Huawei’s gaan dragen, maar wellicht dat de kleinere uitvoering een opvolger van de Huawei Y9 wordt. Het zou ook zomaar kunnen dat de uitvoering met nepleer een nieuwe naam gaat dragen als Plus-variant van het kleinere model. Een ding is zeker: dit is in elk geval niet de nieuwe trend!

Meer over Huawei lezen? In dit artikel check je alles over de Huawei Mate 20 Pro met drie camera’s aan de achterkant. De iets simpelere Mate 20 sport tevens een stevige processor. Tot slot lees je hier waarom je – als je een goed scherm wilt – niét voor de P20 moet kiezen.

Foto @TENAA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *