Huawei: ‘Wij bedachten notch voor Apple’

Huawei zegt Apple eigenlijk voor te zijn geweest
Huawei was eerst, maar durfde de designkeuze niet aan.

Huawei is de laatste tijd hard bezig om vooral niet te genuanceerd beslissingen te maken. Dit weekend werd bekend dat hun mid range toestellen geen grote updates zouden krijgen en een dag later blijkt dat de A.I. van de Chinese toestellen een relatie met een echt mens zou moeten kunnen vervangen. Nu beweert het Chinese bedrijf Apple eigenlijk voor te zijn geweest met de iPhone X-notch.

Dat stelt Huawei vice-president Li Changzhu tegenover Forbes. Volgens de topman bedacht Huawei zo’n 3 à 4 jaar geleden al een notch-concept, maar het bedrijf zou er toch van af gezien hebben omdat ze bang waren dat klanten het niet zouden accepteren.

Flinke bewering van Li, al zegt hij er wel bij dat Apple een dappere keuze maakte door als (een van) de eerste smartphonemaker de notch te implementeren. Hij legt overigens uit waarom Huawei uiteindelijk deze ‘dappere’ designkeuze niet najoeg: “Consumenten, zeker die in China, houden van symmetrie en de notch is niet geschikt voor de Chinese cultuur. Ze houden van vierkanten en cirkels – ronde schermranden en dergelijken.”

Uiteindelijk koos het bedrijf van Li voor andere dappere dingen, zoals het implementeren van een triple-camera. Helaas stond die keuze de repareerbaarheid van de Huawei P20 Pro wel in de weg.

Nog geen reacties

    • @donstil: De topman noemt het dan ook een “learning moment” dat zijn team fout zat met de inschatting dat de klant het niet zou pikken. Hij zit niet te pronken dat hij het al eerder bedacht heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *