Huawei wil eigen OS (update)

Huawei
Ze noemen het een noodmaatregel tegen de macht van Google.

Dat stelt The Information.

Op dit moment gebruikt Huawei een eigen versie van Android, die voor zijn toestellen is aangepast met de EMUI-skin. Huawei vindt echter dat Google momenteel te veel macht heeft en wil niet van Android afhankelijk zijn. Daar staat wel weer tegenover dat er op het uiterlijk van EMUI nogal veel kritiek is van gebruikers. Om hier verbetering in aan te brengen is een voormalig Apple-ontwerper aangetrokken, Abigail Brody.

Wanneer men het nieuwe systeem denkt te hebben afgerond is niet bekend.

Het is niet de enige smartphone-fabrikant die er zo over denkt. Samsung werkt bijvoorbeeld aan Tizen, en we kwamen eerder deze week met het gerucht dat Samsung Android zelfs totaal zou willen vervangen.

Update: inmiddels heeft Huawei afstand genomen van de berichtgeving. Zij komen met het volgende statement:

Google’s Android OS and ecosystem have greatly boosted the development of smart devices and benefited consumers. As long as Android remains open, Huawei will continue using the Android OS and ecosystem. Based on this, we will continue to optimize the performance and interfaces of the system, such as our EMUI, to better meet the demands of consumers across the globe.

4 reacties

  1. Het is wel extreem inderdaad.
    Dat er geen enkele goede telefoon meer te koop is (buiten Apple)

    Waar je niet standaard, al je privedata moet laten verzamelen door ’s werelds grootste online adverteerder bij normaal gebruik.

    Ik draag Tizen, Sailfish OS en Noki-Huawei dan ook een warm hart toe.

    Tizen schijnt net als BBos10 aardig android apps kunnen draaien.
    Reactie van Google daarop, is om ontwikkelaars te stimuleren hun android-apps afhankelijk te maken van closed source google Api’s zodat ze op ‘schone’ apparaten zonder datamijnende play-of google- serivces minder stabiel draaien.

  2. Op zich wel goede ontwikkeling. Echter als ik me de begin dagen van smartphones herinner waarbij alle fabrikanten hun eigen OS hebben hoop ik wel dat ze compatibiliteit houden. Apps die overal op draaien maken het leven makkelijk. Als je niet (meer) tevreden bent met het OS dat je dan een custom ROM erop gooit. Dat zou een mooie wereld zijn. Meer keus voor iedereen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *